Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vojak (20) zabil 14 kolegov a poľovníka: Dostal doživotie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ASTANA/MOSKVA - Na doživotie odsúdili v Kazachstane 20-ročného pohraničníka, ktorého súd v meste Taldykorgan uznal vinným z májovej vraždy 14 kolegov a jedného poľovníka, informovali dnes tamojšie médiá.

Obžalovaný, ktorý sa k činu najskôr priznal, neskôr výpoveď odvolal a až do vynesenia rozsudku sa označoval za nevinného. Jeho príbuzní z Ruska hovorili o svojvôli kazašskej justície. Špekulácie o tom, že sa zavraždení mohli stať obeťou prepadu bandy pašerákov, sa objavili aj v médiách.

Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev 1. júna vyhlásil, že 14 príslušníkov pohraničnej stráže sa na stanovišti v juhovýchodnej časti Kazachstanu stalo obeťou teroristického útoku. Neuviedol však, koho z útoku podozrieva, no ubezpečil, že vyšetrovatelia pracujú na dolapení útočníkov a osnovateľov teroristického činu.

K incidentu došlo na odľahlom stanovišti neďaleko kazašsko-čínskych hraníc, ktoré funguje len v letných mesiacoch kvôli kontrole pohybu Číňanov, navštevujúcich región bez povolenia a zaoberajúcich sa zberom liečivých rastlín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu