Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Karol III. prehovoril o svojom boji s rakovinou: Prezradil, ako sa momentálne cíti!

Karol III. Zobraziť galériu (4)
Karol III. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský kráľ Karol III. (75) počas tohto týždňa navštívil onkologické centrum v Londýne, kde otvoril viacero tém. Okrem iného uviedol aj to, že správa o rakovine bola pre neho obrovským šokom a prezradil, ako sa momentálne cíti.

Karol III. už niekoľko mesiacov bojuje s rakovinou, kvôli ktorej sa musel na istý čas vzdať svojich povinností. K tým sa vrátil počas tohto týždňa, keď sa objavil v onkologickom centre v Londýne, kde mu robila spoločnosť jeho manželka Camilla.

Kráľovná Camilla, Karol III.
Zobraziť galériu (4)
Kráľovná Camilla, Karol III.  (Zdroj: SITA)

Pri tejto príležitosti sa stretol s viacerými pacientmi, ktorí bojujú s rovnakou chorobou, ako on sám. Počas rozhovorov sa nevyhol ani otázkam, ktoré smerovali na jeho zdravotný stav a prezradil aj to, ako sa momentálne cíti.

O jeho slovách informoval Times of London, podľa ktorého uviedol, že sa cíti dobre a nie je to až také zlé. Okrem toho povedal, že oznámenie lekárov, že má rakovinu, bolo pre neho veľkým šokom. Jeho prístup ocenil aj personál zariadenia, ktorý opísal, ako prebiehala návšteva.

„Vôbec sme to nečakali. Mysleli sme si, že sa bude hlavne pýtať na liečbu ostatných ľudí. Bol však veľmi otvorený a s pacientmi sa rozprával o tom, ako sa cíti. Mal veľa konverzácií o symptómoch a bolo jasné, že si rozumeli, pretože majú rovnakú chorobu," uviedol jeden z pracovníkov.

Karol III.
Zobraziť galériu (4)
Karol III.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu