Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Motívom štvornásobnej vraždy v Charkove mohlo byť aj sudcovo hobby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

CHARKOV - Aj ukrajinský minister vnútra Vitalij Zacharčenko a generálny prokurátor Viktor Pšonka sa dnes osobne zaujímali v Charkove o aktuálny stav vyšetrovania brutálnej štvornásobnej vraždy, ktorú odhalili v meste v sobotu.

Predbežne neznámi páchatelia tam sťali 58-ročného sudcu jedného z tamojších obvodných súdov, ako aj jeho o rok staršiu manželku, ich syna (30) a jeho partnerku (29).

Motívom zločinu mohla byť podľa vyšetrovateľov buď sudcova pracovná činnosť alebo hobby. Treťou verziou, ktorou sa zaoberajú, je nájomná vražda. Sudca Vladimir T. bol vášnivým zberateľom vyznamenaní, numizmatikom vlastniacim veľkú zbierku rôznych mincí i zberateľom porcelánových sošiek. Doterajší - ešte neukončený - priebeh kontroly zbierok ukázal, že z nich čo to zmizlo, naznačil podľa internetového portálu segodnya.ua aj šéf ukrajinského rezortu vnútra.

Posledným trestným činom, ktorý zavraždený sudca riešil, bol prípad usmrtenia chodca, za ktorý potrestal vinníka-motoristu podľa médií miernym trestom troch rokov odňatia slobody podmienečne. V posledných mesiacoch sa zaoberal iba menšími prípadmi krádeží, spormi o nehnuteľnosti a rozvodmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu