Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena si sušila vlasy fénom, keď zrazu odpadla: Nasledovalo hororové zranenie, prišla o... Mrazivé varovanie!

(Zdroj: YouTube/Abcnews4)

JUŽNÁ KAROLÍNA - Bizarná nehoda s fénom pripravila Mary Wilsonovú o časť ruky. Mladá žena sa musela vzdať zamestnania a v súčasnosti prehodnocuje, akým smerom sa bude uberať jej život ďalej. Zároveň je presvedčená, že keby bol jej prístroj na sušenie vlasov vybavený jednoduchou bezpečnostnou funkciu, nemusela skončiť tak zle.

Američanka Mary Wilsonová si 7. februára sušila vlasy pred spaním vo svojom dome na James Island. Náhle však nečakane odpadla. Fén, ktorý mala v ruke, skončil na dlážke vedľa nej a zostal zapnutý na najvyšší výkon. Žena ležala na podlahe asi 20 minút. Keď ju našiel partner, pamätá si iba to, ako jej opakoval: „Tvoja ruka, tvoja ruka.“ Vôbec nevnímala, čo sa deje. Po privezení do nemocnice jej museli lekári amputovať ruku po zápästie kvôli vážnemu poškodeniu nervov spôsobenému teplom z fénu, informuje portál 15 News.

Fén nemal automatické vypínanie ako iné prístroje na vlasy a pokiaľ by tam bolo, pravdepodobne by neprišla o ruku. „Vidíte to pri žehličkách na vlasy. Majú keramické dosky, ktoré sa po dosiahnutí určitej teploty vypnú," povedala. „Keby to tak bolo, možno by moje zranenia neboli také vážne," uviedla ďalej. Pred nehodou, ktorá jej zmenila život, pracovala Mary ako psia kaderníčka. Svojho povolania sa však musela vzdať a nie je si istá, či ešte niekedy bude môcť pracovať so štvornohými domácimi miláčikmi.

„Naozaj to dáva inú perspektívu všetkým ostatným problémom, s ktorými som sa v živote stretávala. Sú tak bezvýznamné v porovnaní s vecami, ktorými musím prechádzať teraz, alebo výzvami, ktoré budem musieť riešiť v budúcnosti," povedala pre televíznu stanicu WSFA 12. Napriek zraneniu sa snaží zostať pozitívna a teší sa na protézu ruky. „Stále budem žiť svoj život naplno. Je to len ruka. Čo to je desať percent môjho tela? Takáto strata môže byť niečo, čo zmení to, kto som, ale to neznamená, že ma to vo všetkom definuje," dodala Mary. 

Viac o téme: FénAmputáciaúraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu