Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Markizáčka po operácii SRDCA: Z jej slov MRAZÍ... Počas zákroku bola pri vedomí a plakala!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Na Topkách sme vás informovali, že markizáčka Romana Košťalová podstupuje operáciu srdca. Už to má za sebou. Opísala, čo sa počas zákroku dialo. Z jej slov doslova mrazí.

Romana Košťálová sa zviditeľnila prostredníctvom markizáckej šou Farma. Neskôr začala pracovať v ich štábe. Hnedovláska sa netajila tým, že má vážne problémy so srdcom. Minulý rok jej lekár oznámil, že bude musieť podstúpiť operáciu. Ten deň nadišiel predvčerom... A markizáčka sa ozvala hneď, ako to bolo možné.

Galéria: Romana Košťálová

„Bože, čo ja som dnes prežila. Ráno 7:30 mi oznámili, že mám nielen fibriláciu, ale aj tachykardiu a extrasystoly a že mi budú robiť abláciu starou metódou (to keby viem, sem nejdem, lebo som to mala presne naštudované ako sa to robí). Nová metóda ablácie je od roku 2022 - 2x bezpečnejšia, trvá len jednu hodinu a ste v umelom spánku - s tým som sem išla,“ začala v úvode.

Markizáčka po operácii SRDCA:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

„A teraz čo mi robili: Počas zákroku som bola pri plnom vedomí a ablácia netrvala hodinu, ale 4 hodiny a všetko som cítila, počula. Na slabiny, kde sa zaviedli katétre - katétre sú drôty a urobili mi dva rezy na slabiny a cez cievy mi do srdca zaviedli katétre a potom pustili prúd s vysokou frekvenciou. Normálne mi dávali elektrické impulzy do srdca, vyvolávali búšenie a silný tlak na hrudi a ja som proste bola pri plnom vedomí, lebo som musela komunikovať s lekárom," pokračovala.

„A pomocou tých elektrických výbojov odstraňovali arytmiu. To boli prvé dve hodiny a ďalšie dve mi naopak zmrazovali nejaké bunky v srdci, aby sa odstránili aj tie ostatné arytmie. Bolo to tak neprijemné, že som plakala. Vypýtala som si sedatíva, aby som necítila tú bolesť na slabinách a spala celý deň,“ opísala detailne. Keď ju operovali, poprosila doktorov, aby jej cez prenosný reprák zapli piesne od Franka Sinatru. Prajeme skoré zotavenie!

Viac o téme: FarmaOperáciaRomana Košťálová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu