Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nepoučiteľní vodiči! Šofér auta bol pri nehode s električkou pod vplyvom alkoholu

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Vodič osobného automobilu, ktorý nedal na križovatke ulíc Detvianska - Čachtická v Bratislave prednosť električke a prišlo k ich zrážke, bol pod vplyvom alkoholu. Čelí obvineniu z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dopravná nehoda sa stala v utorok (16. 4.) doobeda. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Policajti priblížili, že 52-ročný vodič šiel po Detvianskej ulici a nedal prednosť električke idúcej po Čachtickej ulici. "Pri zrážke bolo vozidlo značky Hyundai električkou odhodené do iného motorového vozidla značky Alfa Romeo, ktorého vodič stál na hranici križovatky a dával prednosť idúcej električke," podotkli.

archívne video

S troma mladými obeťami nehody autobusu sa lúčili stovky ľudí (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Vodič osobného automobilu bol na mieste podrobený dychovej skúške. "Mala pozitívny výsledok 0,59 miligramu na liter, čo predstavuje 1,23 promile," spresnili. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Výška škody spôsobená pri dopravnej nehode bola vyčíslená na 9000 eur.

Viac o téme: AlkoholNehodaElektričkaVodičPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu