Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Európska komisia preveruje zaobchádzanie spoločnosti Meta s politickou reklamou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že spustila vyšetrovanie spoločnosti Meta pre jej zaobchádzanie s politickou reklamou na svojich platformách Facebook a Instagram pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu (EP). Informujú o tom agentúry DPA a AFP.

Predstavitelia EÚ sa obávajú, že Meta svojím zaobchádzaním s politickým obsahom ohrozuje demokratický proces volieb do EP. Ich obavy sa týkajú predovšetkým zámerne zavádzajúceho obsahu od vonkajších aktérov.

archívne video

Voľby do Európskeho parlamentu: Vráťme Európu občanom, hovorí Lexmann (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Cieľom vyšetrovania je "zabezpečiť, aby sa prijali účinné opatrenia najmä na zabránenie zneužitia zraniteľnosti Instagramu a Facebooku zasahovaním zo zahraničia," uviedol eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton. Vyšetrovanie sa uskutoční na základe Zákona o digitálnych službách (DSA).

Americká spoločnosť Meta sa k zámeru vyšetrovania nevyjadrila, no informovala, že na svojich platformách má "dobre zavedený proces identifikácie a zmierňovania rizík". "Tešíme sa na pokračovanie našej spolupráce s Európskou komisiou a na to, že jej poskytneme ďalšie podrobnosti o tejto práci," dodala.

Viac o téme: EurovoľbyPolitická reklamaEurópska komisiaSpoločnosť Meta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu