Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Nadanú herečku v Košiciach nechceli, v Bratislave zožala úspech: Verili by ste, že už je z nej babka?

Lenka Barilíková Spišáková si zahrala vo filme Kavej
Lenka Barilíková Spišáková si zahrala vo filme Kavej (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Populárny internetový seriál Kavej sa dočká svojej filmovej podoby! Už toto leto do našich kín zavíta láskavá komédia Kavej z pera scenáristky Michaely Zakuťanskej a spod režisérskej taktovky Lukáša Zednikoviča a všetko nasvedčuje tomu, že je sa na čo tešiť!

Film je príbehom dvoch kamarátiek z východného Slovenska – Kláry a Veroniky, ktoré sa po dlhšom čase rozhodnú vycestovať domov na východ kvôli rodinným a priateľským stretnutiam na pohrebe a troch svadbách. Počas ich návštevy sa však dostanú do absurdných situácií, ktoré otočia ich život naruby.

Komédia sa hemží skvelým hereckým obsadením a jednu z postáv si zahrala aj Lenka Barilíková Spišáková, ktorá nešetrí superlatívmi: “Myslím si, že ten film je tak hlboký a ľudský, aj keď je to komédia. Zaznejú tam veci, ktoré nás trápia a vieme sa s nimi stotožniť. Z kina však neodídeme s pocitom, že si to chcem hodiť, práve naopak, podporuje nás v tom, ako problémy riešiť.“ Aj ona sama sa vo svojej postave nie raz doslova našla. Lenka stvárňuje úlohu matky, ktorej odišlo dieťa z domu a ona po rokoch ostáva sama s manželom. Dvojica sa tak musí naučiť vysporiadať sa s prázdnotou, ktorá zrazu nastáva.

Ako mama dvoch dospelých synov si podobnou situáciou prešla Lenka aj v súkromí: „Ja som naplnila svoj život tým, že som začala študovať, pracovať a pochopila som, že nemusím byť len herečka, ale môžem robiť aj iné veci, ktoré ma obohacujú. Moja prázdnota viac nie je prázdnotou,“ prezrádza Barilíková viac než otvorene. Herečka, ktorá sama pochádza z východu, je však už dvojnásobnou babičkou a tak o osamelosti v jej prípade skutočne nemôže byť reč. So synmi aj vnúčatami má napriek pracovnej vyťaženosti krásny vzťah a dozvedeli sme sa aj to, ako predýchala, že obaja synovia sú z umeleckej brandže. Šokujúcejšie však bolo jej priznanie, prečo ona sama odišla z rodných Košíc do Bratislavy.

Nadanú herečku v Košiciach nechceli, v Bratislave zožala úspech: Verili by ste, že už je z nej babka? (Zdroj: NL/Vlado Anjel)

Viac o téme: FilmLenka BarilíkováKavej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu