Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Klenotníctvo predalo mužovi (27) náušnice s takmer 99% zľavou: Nasledoval súd, šokujúce rozuzlenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

MEXICO CITY – Dvadsaťsedemročný Rogelio Villarreal vďaka omylu kúpil dva páry náušníc v hodnote takmer 28 000 dolárov (26 161 eur) len za 28 dolárov (26,16 eur). Francúzska luxusná značka Cartier, ktorá šperk predávala, mu však náušnice odmietla vydať.

Mexičan Rogelio Villarreal o francúzskej značke šperkov Cartierovi nevedel, až dokým v decembri minulého roku nenarazil na reklamu na Instagrame. Klikol na ňu a zaujali ho 18-karátové ružovo-zlaté náušnice vykladané diamantmi v cene len 237 mexických pesos, teda približne 13,8 dolárov (12,89 eur). „Bol som ohromený, keď som videl, koľko stoja náhrdelníky a tak ďalej,“ napísal Villarreal na sociálnej sieti, informuje denník New York Times. „Prisahám, že ma oblial studený pot,“ uviedol ďalej.

Rozhodol sa, že kúpi dva páry. Celkovo tak zaplatil necelých 28 dolárov (26,16 eur). Do týždňa od kúpy sa však značka pokúsila o zrušenie objednávky, pričom jej predstavitelia spočiatku tvrdili, že náušnice nie sú k dispozícii. Keď Villarreal objednávku napriek tomu nezrušil, dostal telefonát od zástupcov spoločnosti. Povedali mu, že náušnice, ktoré si objednal, nemali správnu cenu, preto chceli, aby nákup zrušiť. Za vzniknuté nepríjemnosti mu dokonca ponúkli darček.

Ten však Villarreal odmietol a namiesto toho sa obrátil na federálny zákon na ochranu spotrebiteľa v Mexiku, ktorý hovorí, že dodávateľa tovaru možno postaviť pred súd za nerešpektovanie podmienok, za ktorých bol zakúpený produkt alebo služba. Po dlhom procese sa Mexičan v pondelok minulý týždeň dočkal správy od spoločnosti – jeho objednávku mu odošlú. „Vojna sa skončila,“ napísal v pondelok v príspevku na sociálnej sieti.

V piatok mu náušnice dorazili domov. Niektorí používatelia sociálnej siete tlieskali jeho húževnatosti, zatiaľ čo iní, vrátane mexického senátora, ho obvinili zo zneužívania systému ochrany spotrebiteľa pre svoj vlastný prospech.

Viac o téme: ŠperkNáušniceOmyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu