Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Známa sieť potravín chystá revolučnú novinku: Už žiadne predavačky! Takto budete nakupovať aj platiť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: COOP Jednota)

BRATISLAVA – Niektorí Slováci si ešte nestihli zvyknúť na platbu v samoobslužných pokladniach, už prichádza nová, ešte revolučnejšia forma nakupovania. Prichádza s ňou obľúbená sieť predajní COOP Jednota.

Maloobchodná sieť COOP Jednota plánuje už o pár týždňov otvoriť prvú samoobslužnú prevádzku. Upozornil na to portál tvnoviny.sk. „Otvorenie prvej automatizovanej predajne domáceho maloobchodného reťazca COOP Jednota je plánované v máji 2024 v Trnavskom kraji,“ uviedol riaditeľ sekcie IT a služieb COOP Jednota Slovensko Michal Švrček. 

archívne video

V bratislavskom nákupnom centre Central bola nahlásná bomba a evakuovali ho, už je opäť v prevádzke (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Postupne by mali pribudnúť ďalšie prevádzky. „V období nasledujúcich 12 mesiacov plánujeme na Slovensku realizovať a otvoriť pre našich zákazníkov približne 7 takýchto predajní,“ dodal Švrček .

Počas dňa budú predajne fungovať tak, ako to poznáme aj dnes, teda s personálom, ktorý vám tovar nablokuje. Po konci otváracích hodín sa však predajne pretransformujú na samoobslužné.

Známa sieť potravín chystá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zákazníci sa do obchodu dostanú pomocou aplikácie. Musia sa však dopredu registrovať, pričom registrácia si vyžaduje aj osobné údaje z dokladu totožnosti. Pred vstupom si zákazník nechá vygenerovať QR kód, ktorý mu umožní vstup do predajne. Vstup bude vekovo obmedzený a do predajne budú vpustené len osoby staršie ako 18 rokov.

Zákazník si po vstupe zoberie tovar tak, ako je to bežné, zaplatí pri samoobslužnej pokladni, ale len bezhotovostnou platbou. QR kód z aplikácie ho napokon vypustí von.

Okrem COOP Jednoty sa o koncept samoobslužných predajní zaujímala aj Billa. Tá však nateraz od zámeru upustila.

Viac o téme: NakupovanieZákazníciJednotaSamoobslužná predajňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu