Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena našla zranené mláďa ježka: Keď prišla k veterinárke, skoro sa prepadla pod zem... Poriadny trapas!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KNUTSFORD – Istá žena našla v noci opusteného ježka, ktorý bol podľa jej slov podchladený. Rozhodla sa ho preto uchýliť u seba doma. Poskytla mu potravu a celú noc bdela po jeho boku. Keď ho však priviedla ku veterinárke, zostala v šoku. Ukázalo sa, že to, o čo sa tak oddane stala, nebol ježko.

Milovníčka zvierat tvrdí, že našla na chodníku niečo, čo vyzeralo ako zranené mláďa ježka. Celú noc sa oň starala, a to aj napriek tomu, že bolo o niečo ľahšie a nadýchanejšie ako bežný jež. Nasledujúce ráno ho vzala do nemocnice pre divokú zver v Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital v Knutsforde v anglickom Cheshiri, v škatuli starostlivo vystlanej novinami. Dokonca vedľa neho položila misku s jedlom a celú noc pri ňom bdela. Keď však manažérka nemocnice Janet Kotzeová otvorila škatuľu, uvedomila si, že „ježko“ v skutočnosti nie je žiadne žijúce zviera.

Kotzeová povedala, že nemohla uveriť tomu, čo zbadala v škatuli. „Pani prišla so škatuľou, povedala, že našla ježka na chodníku, bol podchladený, tak ho vzala ku sebe. Bola som znepokojená, pretože na mláďatá ježkov je veľmi skoro,“ uviedla Kotzeová pre britský denník Daily Mail. Keď nazrela do škatule, bolo jej jasné, že to nie je žiadny ježko a dokonca ani zviera. Až keď podivný útvar zodvihla, zistila, že je to chlpatý vlnený brmbolec, ktorý sa niekomu zrejme odtrhol z čiapky.

„Vzala odo mňa škatuľu a rýchlo odišla. Prišlo mi to vtipné, nemohla som celkom uveriť tomu, čo som videla,“ prezradila Kotzeová a dodala, že žena už pravdepodobne rovnakú chybu neurobí a nabudúce skontroluje, že ide o skutočné zviera. Manažérka nemocnice však milovníčku zvierat pochválila za jej čin a dodala, že má srdce na správnom mieste. „Je zlatým pravidlom, že ježkovia by nemali byť vonku počas dňa, najmä takí malí, ale urobila úplne správnu vec – až na to, že to nebol ježko,“ dodala.

Viac o téme: JežkoVeterinárkaBrmbolec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu