Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ruské úrady v rámci korupčnej kauzy na ministerstve obrany zadržali ďalšieho muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Moskovský súd dnes uvalil väzbu na tretieho muža v rámci kauzy brania úplatkov na ruskom ministerstve obrany. Polícia zadržala podnikateľa Alexandra Fomina, ktorý je obvinený z podplácania námestníka ministra obrany Timura Ivanova, napísala agentúra TASS. O Ivanovom zatknutí informovali ruské médiá v utorok večer, vo väzbe je aj jeho známy Sergej Borodin.

Fomin, ktorý bol s Ivanovom v dôvernom vzťahu, je jeden zo zakladateľov spoločnosti Olimpsitistroj, ktorý sa zaoberá výstavbou bytových a nebytových budov a je dodávateľom ruského ministerstva obrany. Podľa vyšetrovania je moskovský podnikateľ podozrivý, že Ivanovovi, Borodinovi a ďalším poskytoval bezplatne služby súvisiace s rekonštrukciou nehnuteľností, práce a tovaru.

archívne video

NAKA začala v kauze únosu Vietnamca trestné stíhanie pre korupciu (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Fomin zároveň podal výpoveď usvedčujúcu Ivanova v úplatkárskej kauze. Vyplýva to z materiálov trestného konania proti námestníkovi, uvádza TASS. Vo väzbe bude najmenej do 23. júna tohto roka, rozhodol súd.

Ivanov a Borodin sú obvinení z prijatia úplatku v obzvlášť vysokej výške, teda najmenej milión rubľov, na ktorom sa podľa ruských médií dohodli s tretími osobami pri poskytovaní služieb pre ministerstvo. Agentúra Interfax predtým uviedla, že mal Ivanov na starosti výstavbu a opravy nehnuteľností, správu majetku, ubytovanie vojsk a tiež zdravotnícke zabezpečenie ozbrojených síl. Zodpovedal napríklad za projekt takzvanej obnovy okupovaného ukrajinského Mariupolu, výstavbu hlavného chrámu ruských ozbrojených síl alebo kozmodrómu Vostočnyj, píšu ruské médiá.

Viac o téme: KorupciaMinisterstvo obranyPolícia RuskoAlexander Fomin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu