Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

OBROVSKÉ NEŠŤASTIE: VIDEO Nákladné auto vrazilo do tancujúcich študentov! Desiatky skončili pod kolesami

Nákladné vozidlo v Kirgisku pri meste Suzaku sa spustilo z kopca priamo do účastníkov súťaže. Viacero osôb utrpelo zranenia
Nákladné vozidlo v Kirgisku pri meste Suzaku sa spustilo z kopca priamo do účastníkov súťaže. Viacero osôb utrpelo zranenia (Zdroj: X/NEXTA/El patillas con piolet)

DŽALAL-ABAD – Počas súťaže v západnej časti Kirgiska došlo k veľkej nehode. V čase, keď deti spievali na jednom z kopcov v prírode, sa náhle z vrchnej časti prirútilo nákladné auto. Mnoho osôb skončilo pod kolesami. K situácii sa vyjadrilo aj miestne ministerstvo zdravotníctva.

archívne video

Dopravná nehoda na diaľnici D1 (Zdroj: Topky.sk/ Ján Zemiar)

Počas súťaže, ktorá sa konala vo štvrtok druhého mája v prírode pri Suzaku v Kirgisku, došlo k veľkej nehode. Študenti mali spievať a tancovať na Manas, epickú báseň, ktorá je súčasťou kirgiskej kultúry. Náhle sa však z vrchnej strany kopca prirútilo nákladné auto. Dav študentov nemal proti nákladnému autu žiadnu šancu. Ako informuje The Times of Central Asia, zranenia utrpelo najmenej 29 ľudí. 

Priamo do davu 

Na sociálne siete preniklo aj video celého incidentu. Deti tam tancujú, časť z nich má nad hlavami štátnu vlajku a náhle sa z vrchnej časti kopca, pravdepodobne parkoviska, prirúti nákladné auto. To ťahá gravitácia smerom dole a prechádza cez všetkých študentov, ktorí mu stoja v ceste. 

Prerazilo stan 

Ďalšie video z tejto akcie ukazuje, ako sa dav začne kričať a uteká pred rútiacim sa nákladiakom. Ten následne narazí do jedného z provizórnych stanov.  

Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že tri zo zranených detí boli po incidente v okrese Suzak vo vážnom stave. Spravodajská agentúra Kabar uviedla, že vozidlo v čase nešťastia nikto neriadil. Prvotné informácie hovorili o nešťastnej náhode. Naďalej prebieha vyšetrovanie. 

Viac o téme: NehodaKamiónNešťastieŠtudentiZraneníSúťaž KirgiskoKrimiDžalal-AbarManas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu