Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Je to oficiálne! Predseda strany Aliancia Forró podporí v druhom kole prezidentských volieb Pellegriniho

Krisztián Forró Zobraziť galériu (7)
Krisztián Forró (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda strany Aliancia Krisztián Forró dnes oficiálne potvrdil, že v druhom kole prezidentských volieb podporí predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, lídra strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. Povedal to na tlačovej konferencii. Pellegrini dodal, že chce, aby sa všetky regióny rozvíjali rovnomerne a je pre neho maďarská komunita dôležitá.

Tlačová konferencia Petra Pellegriniho s predsedom strany Aliancia Krisztiánom Forróm k aktuálnej prezidentskej kampani (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predseda strany Maďarská Alincia Krisztián Forró potvrdil podporu Petra Pellegrini v druhom kole prezidentských volieb. "V tejto chvíli a za týchto podmienok si myslím, že by bolo alibistické povedať, že nech sa ľudia rozhodnú. Lebo, áno, musíme určiť smer tejto krajiny. Preto z mojej strany, z vnútorného presvedčenia si myslím, že momentálne, za súčasných podmienok a v súčasnej situácii, je pán Pellegrini najlepšou voľbou pre Slovensko ako prezidenta Slovenskej republiky. Vyzývam každého, pre koho sú dôležité regióny, národnostné komunity, Maďari a samozrejme mier, aby podporili pána Pellegriniho," poznamenal na tlačovej konferencii.

Krisztián Forró
Zobraziť galériu (7)
Krisztián Forró  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pellegrini skonštatoval, že s Forróm majú za sebou nejaké rokovania, dobre sa poznajú a na mnohé aj medzinárodné otázky majú podobné postoje. Zhodli sa napríklad v otázke vojny na Ukrajine aj v potrebe vyrovnávať regionálne rozdiely. Ako prezident chce spájať občanov bez ohľadu na národnosť a mieni dať aj maďarskej komunite pocítiť, že jej členovia sú plnohodnotnými občanmi Slovenska. Dodal, že našli i ďalšie možnosti spolupráce. Najdôležitejšími bodmi podľa predsedu strany Alinacia boli, aby sa Maďarom na Slovensku darilo čo najlepšie, aby regióny, v ktorých žijeme, neboli odsunuté a neboli zanedbanou časťou tejto krajiny. Posledná vec bola, aby Slovensko a Maďarsko mohli čo najlepšie spolupracovať.

Exposlanec Gyimesi rázne: Nebudeme podporovať Korčoka! (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (7)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Dôležitosť odstraňovania regionálnych rozdielol vyzdvihol aj Pellegrini. "Som presvedčený, že vládna koalícia, ktorá dnes riadi túto krajinu, spolu s prezidentom, ktorý bude napomáhať úsiliu odstraňovať regionálne rozdiely, znamená dobrú správu aj pre naše južné okresy a aj pre maďarskú komunitu, ktorá bude môcť mať uistenie, že o územie, v ktorom žijú, bude dobre postarané. Som rád, že svedkom toho, je aj dnešné výjazdové rokovanie vlády Slovenskej republiky, pre dva okresy, kde boli prijaté zásadne rozhodnutia aj v oblasti infraštruktúry a iných projektov vo vzťahu k južným okresom Slovenska." 

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (7)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

S víziou spájania regiónov išiel aj do týchto prezidentských volieb. „Do kampane som išiel s víziou a túžbou, aby sme urobili všetko preto, aby nebol nikto potrestaný za to, v ktorej časti Slovenska sa narodí, kde si chce založiť rodinu či stráviť dôstojnú starobu,“ povedal Pellegrini. „Je povinnosťou nás všetkých urobiť všetko preto, aby sa naše regióny rozvíjali rovnomerne,“ dodal predseda Národnej rady Slovenskej republiky. Podľa neho je možné, aby prezident niektoré z týchto vízií prsadil. "Nie som žiadny začiatočník a viem čo prezident váhou svojej osobnosti vie dosiahnuť," povedal.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (7)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Čo sa týka postupu strany Maďarská aliancia, podľa slov Forróa budú mať ešte večer predsedníctvo. Skonštatoval, že predsedníctvo už skôr rozhodlo, že bude s Pellegrinim rokovať, predostreli mu témy a našli na nich zhodu.

Krisztián Forró
Zobraziť galériu (7)
Krisztián Forró  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Forró zrušil stretnutie s Korčokom

Predseda strany Alianca Krisztián Forró sa mal zajtra stretnúť s kandidátom na prezidenta Ivanom Korčokom. Len deň pred týmto stretnutím sa všetko zmenilo a Forró stretnutie zrušil. "Predseda Aliancie Krisztián Forró ma práve informoval, že ruší naše plánované zajtrajšie stretnutie, nakoľko už je podľa jeho slov “bezpredmetné," informoval o náhlej zmene Ivan Korčok. Toto rozhodnutie ostro skritizovvala strana KDH, Slovensko ako aj kandidát na prezidenta Ivan Korčok.

Viac o téme: Prezidentské voľbyPeter PellegriniKrisztián Forró
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu