Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pilot potreboval hodiny praxe: Vianočná povinnosť, dráha letu v tvare vianočného stromčeka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: FlightAware, TASR/Milan Kapusta)

FLORIDA - Príslušník vojenskej služby na pokraji dôchodku pokračuje vo svojej ďalšej kariére. Námorný poručík Nathan Mitich začal navštevovať leteckú školu. Aby získal prax, vymyslel si úlohu sám pre seba – na nebi vytvoril vianočný stromček.

Štedrý večer znamená pre kresťanov predvečer narodenia Pána Ježiša Krista (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Námorný poručík Nathan Mitich sa presťahoval do Lakelandu, aby mohol navštevovať leteckú školu a získať osvedčenie pilota leteckej dopravy, uvádza FoxNews. Program vyžaduje, aby piloti získali 1 500 hodín letu pred dokončením výučby. Mitich sa rozhodol urobiť tieto hodiny trochu zábavnejšími. Pomocou softvéru ForeFlight vytvoril letové plány pre svoj C172 Cessna Skyhawk pomocou súradníc GPS. Najprv kreslil jednoduché tvary ako kruh, hviezda a trojlístok. 

Pilot potreboval hodiny praxe:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FlightAware)

Keď sa pozrel späť na letový vzor hviezdy, začal uvažovať o vytvorení vianočného stromčeka.  Približne 20 hodín mu zabralo len predbežné plánovanie stromčeka. Dodal, že samotný let nebol technicky náročný a vzor pozostával zo základných zručností pri akomkoľvek letovom teste FAA. Vianočný stromček možno vidieť na portáloch FlightAware alebo FlightRadar24, ktoré mapujú leteckú dopravu po celom svete.

Pilot potreboval hodiny praxe:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FlightAware)

Mitich najprv na nebi vytvoril špičku hviezdy a potom vrstvy stromu. Do neho dotváral ozdoby a darčeky s mašľou, a na záver spravil reťaz so svetielkami. Celá cesta mu trvala 4 hodiny a 32 minút. Na „vianočnú cestu“ použil iba polovičnú nádrž.

Viac o téme: Vianočný stromčekRadarLietadloLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu