Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Streľba vo Francúzsku: Neznámy útočník zabil troch vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Dvaja vojaci dnes na mieste zahynuli a tretí utrpel zranenia, keď neznámy útočník spustil na nich streľbu v juhozápadnom Francúzsku. Neskôr úrady vyhlásili za mŕtveho aj tretieho vojaka, ktorý podľahol strelnému poraneniu hlavy.

Hovorca ministerstva obrany o tom informoval nemeckú tlačovú agentúru DPA. Minister obrany Gérard Longuet osobne vyjadril sústrasť príbuzným zosnulých vojakov. Útok sa stal na ulici v meste Montauban, kde sa nachádza základňa výsadkárov. Vojaci neboli ozbrojení a zatiaľ neexistuje po útočníkovi žiadna stopa, oznámil hovorca.

Podľa britskej spravodajskej stanice BBC boli vojaci v uniformách a v momente útoku si vyberali peniaze z bankomatu v centre mesta. Páchateľ ušiel z miesta činu na skútri. Po strelcovi pátra veľký počet policajtov, celkovo ide o rozsiahle vyšetrovanie.

Vyšetrovatelia zvažujú viacero teórií vrátane tej, že streľba bola dôsledkom osobného sporu. K zločinu došlo po inej, nedeľnej streľbe (11.3.), keď útočník na motocykli zastrelil vojaka (30) v obytnej štvrti francúzskeho mesta Toulouse, ležiaceho 46 kilometrov južne od Montaubanu.

Na juhozápade krajiny sú umiestnené všetky elitné výsadkové jednotky francúzskej armády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu