Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Boj o život: Mladá žena vypila kávu z automatu, takmer prehltla TOTO! Do pár sekúnd prestala dýchať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAS PALMAS – V jednom z automatov na letisku Las Palmas, Kanárske ostrovy, si mladé dievča kúpilo kávu. Keď sa napilo, takmer na mieste zomrelo. V papierovom pohári totiž nebol len samotný nápoj, ale aj živý hmyz.

archívne video

Svetový deň alergií 2023: Alergia na bodnutie blanokrídlym hmyzom sa dá účinne liečiť (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Incident, ktorý sa odohral v pondelok 22. apríla na letisku Son Sant Joan neďaleko hlavného mesta Malorky Las Palams, patrí k doslova desivým. Len 21- ročná žená si kúpila v jednom zo samoobslužných automoatov kávu. Ultima Hora informuje, že keď sa napila, v ústach zacítila okrem nápoja ešte niečo iné. 

Celý od hmyzu

Káva, ktorá vyšla mladej žene z automatu, bola totiž plná hmyzu. Mladá zamestnankyňa leteckej spoločnosti sa rýchlo napila, no zistila, že káva má nejakú divnú chuť. Keď sa pozrela na papierový pohár, všmila si, že je plný hmyzu.  

Mladá žena dostala anafylaktický šok. Začali sa jej upchávať dýchacie cesty a hrozilo, že sa tam zadusí. Privolaná záchranka ju však rýchlo previezla do nemocnice, kde po podaní liekov opuch ustúpil. Podľa dostupných informácií strávila na JIS (Jednotka intenzívnej starostlivosti) najmenej tri dni. 

Automat už odstavili

Mladá zamestnankyňa nemenovanej leteckej spoločnosti prežila vďaka pohotovej a rýchlej reakcii zdravotníkov, ktorí pôsobia priamo na letisku. Ešte pred prevozom do nemocnice dostala adrenalínovú injekciu a prvú dávku lieku proti alergii. 

Boj o život: Mladá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Rodina nemenovanej ženy podala na letisko Son Sant Joan sťažnosť. Prítomnosť hmyzu v káve je podľa nich možným ohrozením verejného zdravia, ktoré viedlo k vážnym zraneniam. "Ten automat určite dlhé roky nikto neskontroloval," uviedol nemenovaný člen rodiny. Po zverejnení incidentu dalo vedenie letiska chybný automat odstaviť. 
 

Viac o téme: AutomatKávaHmyzŠpanielskoKanárske ostrovyLas Palmas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu