Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na Volge sa potopila loď z Československa, jeden mŕtvy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MOSKVA - Pri potopení výletnej lode na ruskej rieke Volga podľa stále sa meniacich informácií ruských médií dnes zahynul najmenej jeden človek. Presné počty zachránených z parníku, na ktorého palube údajne bolo 173 osôb, nie sú zatiaľ známe.

Agentúra ITAR-TASS najprv uviedla, že bolo zachránených 169 ľudí. Neskôr informovala, že zachránených je iba 74. Osud ďalších je zatiaľ neznámy, pátranie po nich stále pokračuje. Na palube podľa ruskej agentúry bolo 140 cestujúcich a 33 členov posádky. Prvé informácie hovorili o tom, že pri nešťastí zahynuli dvaja ľudia.
    
Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie výletný parník Bulgaria plával na linke z mesta Bolgare do Kazane. Príčina nešťastia sa vyšetruje. Podľa ITAR-TASS vraj nie je vylúčené, že v lodi bola trhlina a voda parník rýchlo zaplavila. Kde sa ale trhlina vzala, nie je podľa ruskej agentúry zrejmé.
    
Parník bol podľa ITAR-TASS postavený v bývalom Československu v roku 1955, dosahoval rýchlosť až 22 kilometrov za hodinu a mal kapacitu 140 cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu