Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

PRÁVNA PORADŇA Od môjho EX chcem žiadať vyššie výživné: Musím zdokladovať súdu všetky výdavky?

JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka
JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka (Zdroj: archív ZP)

BRATISLAVA - Päť otázok, päť odpovedí. Cenné rady v občianskych, pracovných i rodinných problémoch vám poskytne JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka Wolf&Case. Ak v niektorých otázkach či sporoch nemáte jasno a potrebujete poradiť, píšte svoje otázky prostredníctvom formulára.

Dobrý deň, poraďte prosím, čo podniknúť či kde sa sťažovať na takýchto zákerných susedov, ktorí zámerne ničia náš majetok a to spôsobom, že z ich strany povysádzali všelijaké rastliny hneď k našim múrom, pozdĺž celého domu. Dom je mokrý, plesnivie, tým aj zariadenie, opadáva omietka. Dohoda s nimi zatiaľ žiadna nie je. Ďakujem za radu.

Dobrý deň, § 127 Občianskeho zákonníka vo svojom ustanovení podrobne upravuje susedské vzťahy, resp. čoho sa musí vlastník zdržať aby nad mieru primeranú pomerom neobťažoval alebo neohrozoval susedov a ich stavbu. Vami popísané správanie susedov poškodzuje Vašu nehnuteľnosť. Pokiaľ sa so susedmi nie je možné dohodnúť na zmene, môžete ich vyzvat s tým, že Vám vzniká škoda a ak neurobia nápravu, podáte na súd návrh na zdržanie sa konania, navrátenie do pôvodneho stavu a následne si môžete nárokovať vzniknutú škodu.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováAdvokátka
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu