Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Novák skoro skolaboval od NERVOV: Idem DO P**E! Do reštaurácie sa už vôbec NEVRÁTIL!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

MICHAL NA OSTROVE - No teda! Tak toto tu ešte nebolo! Včera večer si diváci mohli pozrieť novú epizóde šou Na nože... A nestačili sa diviť! Pred televíznymi obrazovkami boli svedkami situácie, aká tu ešte nebola. Martin Novák sa totiž tak rozčúlil, že počas testovacej večere odišiel z reštaurácie a naspäť sa už nevrátil. Podnik Pekidors sa tak stal prvou prevádzkou, ktorá zostala bez šéfkuchárovho hodnotenia... A za všetko môže majiteľ!

To, čo sa tam udialo, nečakal ani v najhoršom sne. Keď sa Martin Novák vydal do reštaurácie Pedikors, nechápal, prečo podnik zíva prázdnotou. A to v čase, kedy mala byť reštaurácia plná. Bola totiž zatvorená. Navyše - nešlo o žiadnu "oplúskanú" prevádzku. Extreriér pri Jazere pôsobil prekrásne a pekne to vyzeralo aj v interiéri. No netrvalo to dlho a náš kulinársky guru a pochopil, že najväčším problémom je kuchyňa a majiteľ Peter. 

Novák skoro skolaboval od NERVOV: Idem DO P**E! Do reštaurácie sa už vôbec NEVRÁTIL! (Zdroj: TV Markíza)

Počas ochutnávky si Martin v polievke našiel vlas a keď v kuchyni odhalil kopu zamrazených potravín, mal dosť. To ešte netušil, že to najhoršie ho iba čaká. Ako to už býva, reštaurácii zostavil novú ponuku, ktorú podnik ponúkal počas "testovacej večere". Jedna z položiek z menu bola gaštanová polievka. Personál to však trochu podcenil, a tak im chýbalo niekoľko porcií. Všetko čo z tohto pokrmu zostalo, bol iba spodok hrnca. Aj napriek tomu, že tichý kuchár Lajoš dal vedieť, že polievka už nie je... Majiteľ v tom nevidel žiadny problém. „Tuto ešte máš polievku. Pridať smotanu. Prevariť. Však tam máš ešte štyri porcie. Preboha" prikázal ostro kuchárovi a ukazoval na zvyšok na dne hrnca, no a potom dokonca vyžadoval, aby porcií vyšlo až šesť.

Novák skoro skolaboval od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

A Martin mal dosť! Z pôvodnej gaštanovej polievky totiž zostala iba zafarbená tekutina. Šéfovi to ale absolútne neprekážalo. A Novák stratil nervy. „Tak to chcem vidieť ten zázrak... Šesť polievok, hej? To chcem vedieť, ako budú chutiť... Idete oklamať zákazníka," začal hromžiť Martin. „Úplne zo zvyšku, ktorý zostal v kastróli na umývanie, idú urobiť šesť polievok. Momentálne to nariedil takým množstvom smotany, že to vyzerá ako smotana... Nič iné," krútil hlavou rozčarovaný Martin, ktorý krútil hlavou nad tým, ako personál slepo nasleduje akýkoľvek pokyn majiteľa. Ten si ale nedal povedať. Novák potom zriedený pokrm ochutnal a dopadlo to katastrofálne. Začal sa rozčuľovať, že polievka nechutí tak, ako tá, ktorú uvaril on sám.

Novák skoro skolaboval od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Peter si ale stál za tým, že pokiaľ sú v nej gaštany, je to stále gaštanová polievka. Ostrieľaný šéfkuchár sa už neudržal, a tak nekompromisne zasiahol. „Ak túto polievku dáš von, tak odchádzam do p*če," vykríkol. „Nech sa páči," odvrkol mu majiteľ. A Novák si stál za slovom. Keďže polievku majiteľ vyniesol zákazníkom, skutočne rovno počas skúšobnej večere odišiel. „Tak je zaslepený tým, aby to dal von... Že tá polievka je tak odporná, zriedená a tak hnusná... Oproti tomu, ako má tá polievka vyzerať... Že ak sa mieni takto správať jeden majiteľ, že svojich hostí ide klamať, ja súčasťou takéhoto niečoho nebudem. Proste to nedávam a idem preč... Zákazníkov sa neokráda," povedal vytočený Martin, ktorý sa zbalil, išiel k svojmu autu a reštaurácii Pekidors dokonca odmietol udeliť hodnotenie. Stál si za tým, že tento podnik podľa neho okráda zákazníkov a z prevádzky definitívne odišiel, hoci za ním vybehol kuchár Lajoš, ktorý ho prosil, aby sa vrátil. 

Rešaurácia Pekidors sa tak stala prvým podnikom v relácii Na nože, s ktorým to Novák skutočne vzdal a nevrátil sa ani po mesiaci, aby im udelil svoje hodnotenie v podobe nálepky. Táto situácia najviac zasiahla mladého kuchára Lajoša, ktorému Martin Novák v závere ponúkol stáž vo svojej vlastnej reštaurácii, aby mohol rozvíjať svoje kulinárske schopnosti. 

Galéria: Na nože - reštaurácia Pekidors

 

Viac o téme: Na nožeMartin Novák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu