Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Od samovraždy Ivety Bartošovej (†48) uplynulo 10 rokov: Vdovec Rychtář na mieste tragédie!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia/Topky.sk)

PRAHA - Dnes uplynulo presne 10 rokov, čo zomrela česká hviezda Iveta Bartošová (†48). Speváčka ukončila svoj život 29. apríla 2014 skokom pod kolesá vlaku neďaleko svojho domu v pražskej Uhříněvsi. Vdovec Josef Rychtář (66) chodí každý rok v tento deň zapáliť sviečku na manželkin hrob aj miesto tragédie... Inak tomu nebolo ani dnes!

Galéria: Iveta Bartošová

Bol to obrovský šok, keď pred 10 rokmi obletela médiami správa, že Iveta Bartošová skočila pod kolesá vlaku. Pre tento čin si navyše zvolila deň narodenín svojho manžela Josefa Rychtářa. Ten si dodnes pokladá otázku, prečo to urobila a čo ju k tomuto radikálnemu kroku viedlo. S obrovským smútkom v srdci tak 29. apríla neoslavuje svoje narodeniny, ale smúti nad hrobom svojej ženy.

Inak tomu nebolo ani dnes - od tragédie uplynulo presne 10 rokov, kroky Josefa Rychtářa preto dopoludnia mierili na miesto jej skonu. To je len pár metrov od rodinného domu, kde ako rodina spoločne žili. Užialený vdovec priniesol kvety aj zapálil sviečku. A potom si to, ako každý rok, namieril  na cintorín na Ivetin oficiálny hrob. 

Od samovraždy Ivety Bartošovej
Zobraziť galériu (4)

Zaujímavosťou však je, že tie má rovno dva. Rodina totiž umiestnila jej fotku na rodinný hrob, no zároveň vznikol aj Ivetine samostatné pietne miesto. Ani v jednom sa však urna s jej popolom nenachádza. Rychtář si ju vraj nechal a odmieta ju do akéhokoľvek hrobu vložiť. Kde sa aktuálne nachádzajú a či ich vdovec nepochoval potajme, nie je známe. 

Od samovraždy Ivety Bartošovej
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Iveta BartošováJosef Rychtář
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu