Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bekim: Keď človek ráno dokáže TOTO, mal by sa usmiať! Rozosmeje vás, čo povedal...

Bekim Aziri
Bekim Aziri (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Bekim Aziri je už niekoľko mesiacov otcom dcérky, ktorá mu robí neskutočnú radosť. Elia aj milujúca rodina mu dávajú pocítiť, že je pre nich nenahraditeľný aj napriek tomu, že je uväznený na vozíčku.

Bekim Aziri nie je len raper, moderátor a komik, ale aj manžel a otec. Hoci po vážnej nehode na bikrosových pretekoch, pri ktorej si zlomil stavce a ostal na vozíčku, svoj život nevzdal a osud chytil pevne do rúk. A teraz, keď má dcéru Eliu a milovanú manželku Lauru, ho život baví ešte viac. Netrápi ho však to, že aj keď robí pokroky, stále nedokáže chodiť? „Čo ja viem? Je mi to úplne jedno…“, povedal Bekim, ktorý sa už nad svojím osudom nepozastavuje, aj keď by veľmi rád vozík navždy postavil do kúta: „Som optimista, ale aj realista a viem, že asi to úplne takto nebude, ale to nevadí“.

Je obdivuhodné, že napriek hendikepu si Bekim nesťažuje, nevzdychá a väčšinou má dobrú náladu, ktorou dokáže nakopnúť aj ľudí, ktorí by vlastne mali povzbudzovať jeho. „Ja stále hovorím, že ľudia si neuvedomujú, aké majú šťastie, keď sa vedia ráno postaviť z postele a ísť sa vyš*ať, takže keď toto človek dokáže spraviť, mal by sa usmiať“, hovorí Bekim, ktorý veľkú zásluhu pripisuje aj svojej rodine a kamarátom, ktorá ho podržala. „Moje okolie mi nedalo ani možnosť, že by som mal nejak zaváhať a opúšťať sa…“ priznáva Bekim, ktorý zdedil pozitívnu a optimistickú povahu po svojich rodičoch. Jednu vec im však Bekim zakázal hneď po nehode – a aj vďaka tomu je tam, kde je.

Bekim: Keď človek ráno dokáže TOTO, mal by sa usmiať! Rozosmeje vás, čo povedal... (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: OtecBekimBekim AziriOtcovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu