Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Známa exfarmárka sa ozvala z nemocnice: Mala ísť na operáciu SRDCA, ale... Problémy pred zákrokom!

Romana Košťálová počas pobytu na Farme
Romana Košťálová počas pobytu na Farme (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Markizácka exfarmárka už dávnejšie prehovorila o svojich problémoch so srdcom. Teraz ju čaká operácia, ktorá by mala zlepšiť kvalitu jej života. Komplikácie tesne pred plánovaným zákrokom!

Exfarmárka Romana Košťalová pred dvomi rokmi prehovorila o svojich zdravotných problémoch. Jedného dňa si totiž musela zavolať sanitku, pretože mala pulz 130. Zdravotníci jej urobili EKG a náhle ju previezli do nemocnice. V 26 rokoch jej lekári zistili fibriláciu predsiene.

Galéria: Romana Košťálová

„Včera mi povedali na pohotovosti, že keď mi začne biť to srdce veľmi rýchlo, čo sa mi teraz deje stále, tak sa môže unaviť a môže začať zlyhávať. No a s touto informáciou, keď sa spojí moja psychika, tak mi príde na odpadnutie, je mi zle a urobím si ešte horší stav, a to sa stalo aj včera,“ vyjadrila sa v tom čase. Odborníci jej predpísali množstvo liekov, ale i zmenu životného štýlu. Musela vyradiť alkohol i cigarety a tiež sa nemohla nijako fyzicky namáhať. Netajila sa vtedy tým, že toto zistenie zamávalo s jej psychikou. Po troch mesiacoch však lekári nemali pre ňu o dosť lepšie správy.

„Bola som v Ústave srdcovo-cievnych chorôb. Doktor mi povedal, že budem musieť ísť na abláciu srdca, aby sa mi odstránila celá fibrilácia. Je to 4- až 5-hodinový zákrok. Ukázali mi, ako to funguje, vyzerá to hnusne, lebo mi narežú stehno, vopchajú mi cez cievu nejakú hadičku do srdca, tam mi budú dávať nejaké elektrické výboje, aby sa mi to upravilo. Ja vlastne budem pri vedomí, takže ma neuspia. To je na tom hrozné. Neviem, čo je horšie – dať sa uspať, alebo sa nedať uspať,” opísala v marci minulého roka celý zákrok, z ktorého mala strach. Deň D aktuálne nadišiel a Romana sa včera ozvala z nemocnice. „Držte mi palce, dnes mám operáciu,“ napísala v pondelok ráno. „Operácia bude zajtra,“ ozvala sa neskôr s novou informáciu. Prečo sa zákrok odložil nepovedala. Veríme však, že bude všetko v poriadku.

Viac o téme: Romana Košťálová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu