Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Jaceňuk: Moskve sa USA a EÚ nepodarilo rozdeliť

Arsenij Jaceňuk
Arsenij Jaceňuk (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk dnes povedal, že nové sankcie, ktoré na Rusko uvalili Spojené štáty a Európska únia, dokázali, že pokusy Moskvy rozdeliť Washington a Brusel neboli úspešné.

Jaceňuk na zasadaní ukrajinskej vlády podľa agentúry Reuters vyzval Rusko, aby prestalo dodávať zbrane povstalcom na východe Ukrajiny, ktorí sa po vystupňovaní takzvanej protiteroristickej operácie (ATO) kyjevskej vlády museli stiahnuť do dvoch najväčších miest - Donecka a Luhanska.

"Všetky pokusy Ruska rozdeliť EÚ a zabrániť zhode medzi EÚ a Washingtonom sú odsúdené na neúspech," uviedol Jaceňuk. Zároveň obvinil Moskvu, že na východ Ukrajiny posiela tanky, mobilné raketové systémy a agentov.

"Dosť už, Vladimir Vladimirovič (Putin). Je najvyšší čas ukončiť vojnu, prestať podporovať banditov a separatistov a budovať Veľké Rusko na úkor Ukrajiny," uviedol ďalej Jaceňuk.

"Ruské vedenie sa nechalo uniesť myšlienkou ruského nacionalizmu a aby zlepšilo svoje postavenie v rebríčkoch obľúbenosti, rozhodlo sa, že by z Ukrajiny mohlo spraviť bojisko," dodal ukrajinský premiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu