Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ako byť elegantné a šik za každej situácie?

Kniha Vyzeráš ako Francúzska PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha Vyzeráš ako Francúzska

Skrášľujúce doplnky. Správne kombinovanie. Čo by malo byť vo vašom šatníku a čo naopak nie? A poznáte prehrešky proti vkusu? Množstvo rád a tipov, ako vyzerať šik a alegantne, nájdete v knihe Vyzeráš ako Francúzka.

Vyzeráš ako Francúzka je veľmi autentický a pútavý sprievodca po svete módy. Ponúkajú lekcie, vďaka ktorým nájdete vlastný štýl, urobíte si radosť a pritom nebudete tuctová.
V knihe nájdete portréty štýlových a kreatívnych dám, ktoré vám dodajú chuť pohrať sa s módou. A v závere nechýbajú adresy obľúbených parížskych miest, butikov a reštaurácií, kam možno zájsť na zaujímavé nákupy.

10 prikázaní
pre správnu zákazníčku v secondhande

  1. S vintage zaobchádzam opatrne
    Efekt obnoseného pre mňa predstavuje chybu krásy, takže dávam prednosť doplnkom, na ktorých je stopa po predchádzajúcom majiteľovi menej vidieť: opasok, kabelka, listová kabelka, šatka... nepotrebujem hneď veľké kusy, ani to, čo propaguje butik, najmä pokým ide o obuv.
  2. Som verná svojmu štýlu
    Upriamim sa na veci, ku ktorým mám prirodzene nejaký vzťah. Ak ma neoslovujú veľké motívy, nebudem si vyberať kvetované košele, ale sústredím sa na biele romantické blúzky, ak zapadnú do môjho štýlu. Ak mi skutočne pristanú, nelámem si hlavu nad tým, že majú starší dátum výroby.
  3. Som zvedavá na všetko
    A odevom dávam šancu, aby ma čímsi prekvapili. Nečakaná túžba po anízovo zelenom saku v štýle päťdesiatych rokov môže byť príjemným prekvapením. Najmä ak obvykle chodím len v čiernej farbe. Háčkovaný top oživí v lete klasické džínsy. Príležitosť, o akej som iba snívala. Rozžiari a zdynamizuje moju fádnu garderóbu.
  4. Nie som snob
    Poznám rozdiel medzi lacným kusom odevu, v ktorom sa pôjdem zabaviť iba jeden večer (malé nič z mäkkej látky v štýle blúzky z osemdesiatych rokov, ktorou každého z prítomných príjemne pobavím), a výrazným prvkom šatníka (kabát v štýle Courrèges, fialkové zamatové sako...)
  5. Skúmam materiál
    Skúmam pozorne kožu, či nepáchne ako povala (taký pach sa nedá odstrániť), sako, ktoré má mastné kruhy na podšívke, hodvábnu priliehavú košeľu, ktorá trochu zvlhla, má dierky a hrdzavé škvrnky... Prečítam etikety, pričuchnem k látke, pozorne ju študujem až na podšívku. Skontrolujem gombíky, či niektorý nechýba, presvedčím sa, či je na bunde a kabelke fungujúci zips. Je veľký rozdiel medzi starými hábami a vintage odevom. Pritom striehnem na staré falošné haraburdie a dátumy: kusy od H & M a Naf Naf 1996 nie sú vintage kusy, ale iba staré kusy.
  6. Treba čas na vyskúšanie
    Nepreskočím dôležité skúšanie odevu, ani nejdem do kabínky iba preto, lebo je odev beztak lacný. Musím sa presvedčiť, že mi dokonale padne. Skrátka, strihy sa vyvíjajú. Látka a štýl sa mi síce veľmi páčia, ale príliš široké rukávy alebo raglánové či tie pritesné spôsobia, že poviem nie a otočím sa. Áno len vtedy, keď mám „dodatočný rozpočet“ na úpravu odevu alebo si so šitím sama poradím.
  7. Zamyslím sa
    Prv než kusu celkom podľahnem, živo si premietnem, či dá kombinovať s mojím základom v skrini, počínam si tak, akoby som kupovala nový kus v značkovej predajni. Doplní všetky moje odevy – či aspoň jeden –, alebo bude sirota a skončí na dne skrine? Dodá atraktívnosť či farebnosť niektorému kusu, ktorý už nenosím? Ak áno, beriem ho k pokladni.
  8. Nezabúdam na základné kusy garderóby
    Áno každému základnému kusu vyrobenému kvalitne: dobre strih trenčkotu, perfektná džínsová bunda, motorkárske topánky, kabát z kvalitnej vlny, blúzka z retro čipky... Čo mi však nebráni, aby som sa nechala milo prekvapiť výrazným kusom, aký by som nový nekúpila za pôvodnú cenu.
  9. Odev poslúži na iný účel
    Stane sa, že niektorý top kúpite pre jeho gombíky, pomocou ktorých pozmeníte iné sako v svojom šatníku kúpené v drahej značkovej predajni. Krásny kožušinový golier alebo manžety z piketu na dámskom saku možno použiť na skrášlenie staršieho kusu garderóby.
  10. Spojím staré s krásnym
    Hlavne nikdy nemajte celý outfit zo secondhandu. Znovu opakujem, že tajomstvo úspešnej štýlovosti je miešanie, kombinovanie. Spojím novú sukňu s vintage potlačou a krásny kašmírový sveter. Alebo si oblečiem svoje najšik džínsy a k nim čipkovanú blúzku zo secondhandu, alebo elegantné čižmy a retro šaty... Také kombinácie, ktoré do seba zapadajú a dodajú zdravú sebaistotu.

V čom teda spočíva francúzsky šarm? Musíme sledovať módu, aby sme mali štýl? A môže byť šik oblečenie z druhej ruky? Množstvo tipov a rád nájdete v knihe Vyzeráš ako Francúzka.

Kniha Vyzeráš ako Francúzka sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na 101 pobočkách po celej SR >>

Ako byť elegantné a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha Vyzeráš ako Francúzska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu