Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Štatistický úrad uviedol, ako často budú priebežné výsledky druhého kola aktualizované

Štatistický úrad SR
Štatistický úrad SR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Priebežné výsledky druhého kola prezidentských volieb bude Štatistický úrad (ŠÚ) SR zverejňovať na portáli volbysr.sk počas volebnej noci, v sobotu (6. 4.) po 22.00 h, presnejšie po uzatvorení poslednej volebnej miestnosti. "Na tejto stránke sa výsledky budú aktualizovať každých desať minút," informovala hovorkyňa ŠÚ Jana Morháčová.

Priblížila, že počas volebnej noci sa budú postupne zverejňovať štyri okruhy dát - priebežný stav sumarizácie, ukazovatele o volebnej účasti, súhrnné ukazovatele o platných hlasoch a takisto úspešnosť oboch kandidátov. "Priebežné výsledky budú dostupné na štyroch regionálnych úrovniach - sumár za Slovenskú republiku, osem krajov SR, 49 územných obvodov a 79 okresov SR," spresnila.

Na zverejnenie definitívnych výsledkov na webe volbysr.sk dáva pokyn Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán. "Zverejnia sa po overení a potvrdení všetkých zápisníc okrskovou a okresnou volebnou komisiou, systémom IVIS, ako aj samotnou komisiou," avizovala hovorkyňa ŠÚ. Definitívne výsledky budú dostupné na šiestich regionálnych úrovniach, navyše oproti priebežným budú obsahovať aj výsledky na úrovni takmer 3000 miest a obcí a takmer 6000 volebných okrskov.

Viac o téme: Prezidentské voľbyVýsledkyŠtatistický úradVoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu