Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kampaň pred druhým kolom graduje: Pellegrini nasadil nové bilbordy, Korčok okamžite reaguje

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Medzi Petrom Pellegrinim a Ivanom Korčokom to pred druhým kolom volieb vrie a kampaň v oboch táboroch graduje. Postarali sa o to obaja finalisti nadchádzajúceho rozhodujúceho duelu, ktorí si okrem iného posielajú odkazy a reagujú na výroky súpera či jeho podporovateľov. Peter Pellegrini najnovšie vsadil aj na nové bilbordy s citátom: „Slovensko nepošle na Ukrajinu žiadneho vojaka.“ Reakcia Ivana Korčoka na seba nenechala dlho čakať.

Predstavitelia koalície sa v posledných dňoch viackrát vyjadrili, že ak by sa stal Korčok prezidentom, vyslal by slovenských vojakov na Ukrajinu. Smer-SD v tlačovej správe napísal, že teraz ide o to, či na čele štátu bude vojnový štváč ako Korčok, ktorý "bez zaváhania podporí všetko, čo mu prikáže Západ, vrátane zatiahnutia Slovenska do vojny", alebo umiernený Pellegrini, ktorý si uvedomuje hodnotu mieru.

Peter Pellegrini nasadil v tejto súvislosti do miest nové bilbordy so svojim vlastným citátom "Slovensko nepošle na Ukrajinu žiadneho vojaka.“ Pellegrini v kampani presadzoval myšlienku zastavenia paľby na Ukrajine a mierových rokovaní. V minulosti pritom podporoval aj vojenskú pomoc Kyjevu. Tú zo štátnych zásob Slovenska terajšia vláda v Bratislave po nástupe do úradu zastavila.

Kampaň pred druhým kolom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Korčok prirovnal Pellegriniho k Babišovi

Ivan Korčok v reakcii prirovnal Pellegriniho k neúspešnému kandidátovi na českého prezidenta Andrejovi Babišovi. "Obaja sa rozhodli v prezidentskej kampani strašiť tým, že ich súper zatiahne svoj štát do vojny. A viete čo budú mať ešte spoločné? Že tieto klamstvá a nezmysly, šírené v panike z prehry, jednoducho nebudú na ľudí fungovať, "vyhlásil Korčok.

Korčok tým, ktorí o ňom tvrdia, že by ako prezident mohol vyslať vojakov do vojny na Ukrajine, v príspevku na sociálnej sieti pustil Pellegriniho výrok, že vyslanie slovenských vojakov navrhuje vláda a rozhoduje o ňom parlament.

Slovná prestrelka aj kvôli debatám

Pellegrini, ktorý pred prvým kolom dlho odmietal výzvy Korčoka na spoločnú debatu,  z rovnakého postupu v posledných dňoch obvinil svojho súpera. Víťaz prvého kola v reakcii uviedol, že pozvánku na debatu v televízii TA3 dostal iba deň vopred a v čase, keď už mal ohlásený program v slovenských mestách. Súčasne tvrdil, že Pellegrini odmietol debatu v rozhlase.  Obaja kandidáti sa majú vo štvrtok stretnúť v prvej debate pred druhým kolom.

Viac o téme: BilbordyKampaňPeter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu