Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Komunistická strana Slovenska odporúča v druhom kole prezidentských volieb Pellegriniho

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Komunistická strana Slovenska (KSS) odporúča v druhom kole prezidentských volieb svojim voličom spomedzi kandidátov Petra Pellegriniho. Stanovisko poskytol predseda strany Jozef Hrdlička. Strana apelovala na účasť vo voľbách. Podčiarkla, že priama voľba prezidenta je pre voličov najvyšším stupňom demokratického rozhodnutia o reprezentantovi krajiny na medzinárodnom fóre.

"Vzhľadom na možnosť politického ovplyvnenia konania Petra Pellegriniho, ktorý je rozumným argumentom týkajúcim sa záujmov Slovenska prístupný, má politické skúsenosti, kultivovaný štýl politiky, ako aj racionálnejšie vnímanie zahraničnej politiky, medzinárodných vzťahov a miesta SR v nich, odporúčame voličom voľbu rozumu a podporiť v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho," uviedla strana.

archívne video

Tlačová konferencia Petra Pellegriniho s predsedom strany Aliancia Krisztiánom Forróm k aktuálnej prezidentskej kampani (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Čo sa týka druhého kola, na adresu Ivana Korčoka uviedla KSS "jednoznačné nie". Pripomenula tiež, že v prvom kole odporúčala voliť Štefana Harabina, ktorý však nepostúpil do druhého kola. Jeho výsledok však strana vníma ako dôstojný.

Viac o téme: VoľbyPeter PellegriniIvan KorčokKomunistická strana Slovensk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu