Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Londýne zahynul úspešný slovenský lekár: Jánovi (†37) sa stal osudným milovaný adrenalín

Ján Bodnár zahynul pri autonehode Zobraziť galériu (4)
Ján Bodnár zahynul pri autonehode (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Pomohol zachrániť mnoho životov, no ten jeho vyhasol predčasne. Vo Veľkej Británii pri dopravnej nehode zahynul slovenský lekár, keď sa jeho motorka zrazila s osobným autom. Kolegovia na neho spomínajú len v tom najlepšom.

Tridsaťsedemročný Ján Bodnár, ktorý pochádza z Prešova, pracoval v Londýne od roku 2010. Ako neurochirurg pôsobil v nemocnici Imperial College Healthcare NHS Trust. 12. júla sa vybral na leteckú šou do Duxfordu a do múzea v grófstve Cambridgeshire. Ale už tam nedorazil. Na svojej oranžovej motorke značky Honda sa totiž zrazil s audinou a utrpel devastačné poranenia, ktorým podľahol. 

V Londýne zahynul úspešný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Spomienková bohoslužba za Slováka sa podľa informácií portálu standard.co.uk konala v pondelok v nemocnici Charing Cross, kde začínal po príchode do anglickej metropoly. Bolo cítiť, že ľudia mali Janka veľmi radi. Počas svojho pôsobenia ako lekár ošetril stovky pacientov a mnohým z nich pomohol zachrániť život. "Mal neskutočný charakter, bol to skvelý človek, ako kolega aj kamarát. Bol to nesmierne šikovný a schopný neurochirurg, mnohí ľudia mu môžu ďakovať za svoj život," povedal na adresu tragicky zosnulého Bodnára jeho kolega, doktor Mohammed Awad.

V Londýne zahynul úspešný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V Londýne zahynul úspešný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ján veľmi rád staval modely lietadiel, na ktorých si cvičil svoje chirurgické zručnosti. Bol taktiež zdatným športovcom, odbehol desať maratónov, rád sa potápal či liezol po skalách. Smúti za ním celá jeho rodina i priatelia. "Janko bol veľmi talentovaný, miloval cestovanie, fotografovanie, písanie poézie. Žiadne slová nedokážu opísať, ako veľmi nám bude chýbať," poznamenala sestra Barbara. "Janko bol úžasný človek, ktorého mali všetci radi,"  dodal otec Jozef.

Viac o téme: SmrťSlovákVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu