Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Pretekár Zdeno (†47) na Spartan Race náhle upadol do bezvedomia: Svoj boj o život napokon prehral

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

ZÁHORIE – V sobotu 27. apríla sa na Záhorí so zapojením Ministerstva obrany SR konal jediný Spartan Honor race v celej Európe. Žiaľ, jeden z pretekárov náhle odpadol a zostal ležať v bezvedomí. Do Vojenského obvodu Záhorie bola preto v popoludňajších hodinách vyslaná posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy.

archívne video

Poľský turista uviazol pod Chlebom, ratovali ho záchranári zo Štefanovej (Zdroj: Horská záchranná služba)

Ako informovala Letecká záchranná služba ATE na Facebooku, prítomní svedkovia a bežci, medzi ktorými bola aj lekárka, okamžite začali s laickou resuscitáciou, v ktorej následne pokračoval prítomný záchranársky tím. Po prílete vrtuľníka do blízkosti miesta udalosti boli leteckí záchranári za asistencie polície pozemne prevezení k pacientovi.

Lekár leteckých záchranárov sa pridal k rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii aj pomocou použitia automatického resuscitačného prístroja. Nakoľko došlo u pacienta k opakovanému obnoveniu a následne zlyhaniu obehu, lekár leteckých záchranárov konzultoval jeho okamžitý prevoz do potrebného Kardiocentra, informuje služba na sociálnej sieti.

Za kontinuálnej resuscitácie bol na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave transportovaný priamo do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave za účelom ďalšej diagnostiky a liečby. Ako neskôr informoval Nový čas, dotyčným mužom bol 47-ročný Zdeno. Podľa informácií denníka napriek enormnej snahe lekáre svoj boj o život prehral. Potvrdili to aj predstavitelia Spartan Race Slovakia v príspevku na sociálnej sieti.

Viac o téme: KolapsZáchranársky vrtuľníkSpartan Honor race
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu