Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Mamička (48) je závislá na korzetoch, chce mať najužší pás na svete: Keď lekárka videla TOTO, skoro odpadla

(Zdroj: Instagram/smallestwaist)

PORTLAND - Pohľad na telo štyridsaťosemročnej Sarah Vaethovej šokoval divákov relácie TLC Crack Addicts ešte minulý rok v máji. Matka jedného dieťaťa sa totiž snaží dosiahnuť zápis do Guinnessovej rekordov, a to svojím extrémne štíhlym pásom, ku ktorému sa dopracovala vďaka korzetu. Neprekáža jej ani to, že trpí mučivými bolesťami.

Matka jedného dieťaťa Sarah Vaethová si od roku 2012 nosením korzetu pomaly zmenšuje pás. Je totiž pevne odhodlaná prekonať súčasný Guinnessov rekord, ktorý predstavuje 38 centimetrov. V súčasnosti jej k tomuto osobnému úspechu chýba len niečo viac ako jeden centimeter. Už minulý rok v máji 2023 v jednej z epizód relácie TLC Crack Addicts priznala, že jej bizarná posadnutosť má dlhodobé negatívne dôsledky na jej telo, ktoré sa zmieta v bolestiach. Iba nedávno sa príspevok o Sarah objavil na YouTube, kde pri návšteve uznávanej chiropraktičky Alessandry Colonovej otvorene hovorila o niektorým nevýhodám nosenia obmedzujúceho kusu odevu.

Američanka priznala, že trpela silnými bolesťami hlavy, ktoré pociťovala ako „sekáčik na ľad“ v mozgu. „Väčšinu svojho dospelého života som trpela migrénami. Je to veľmi ostrá, veľmi koncentrovaná bolesť na jednom mieste,“ uviedla. Lekárka povedala: „Z pohľadu lekára nie je možné nemyslieť na atrofiu a svalovú slabosť.“ Po prezretí röntgenových záznamov uviedla, že Sarah má malý sklon v dolnej časti chrbta a veľkú hypertonickosť v krku, ktorá je podľa nej dôsledkom nosenia korzetu. „Z dlhodobého hľadiska vás to ovplyvní,“ varovala pacientku. „Dochádza tu k zakloneniu hlavy a malému pootočeniu chrbtice. Takže to vyvíja tlak na jednu stranu,“ dodala lekárka.

Sarah si potom vyzliekla vrchný diel a chiropraktička nemohla uveriť, aký má pás. Pýtala sa do kamery: „Kam sa všetko podelo? Kde sú obličky? Kde je pečeň? Kde sú črevá? Keď má taký malý pás, naozaj to ovplyvní fungovanie systému. Je úplne jasné, prečo má bolesti hlavy. Korzet jej znižuje prietok krvi.“

Žena, ktorá je držiteľkou spomínaného rekordu, je Cathie Jungová. Jej pás má 38 centimetrov a zápis do knihy rekordov získala v roku 1999 vo veku 62 rokov. Minulý rok mala Sarah v páse 39,37 centimetrov. Ešte predtým vysvetlila, že najprv začala nosiť korzety, aby si zlepšila držanie tela. Vzhľadom na to, čo jej povedala lekárka, to znie ako paradox. „Keď som si vyskúšala svoj prvý korzet, bola som prekvapená dramatickým účinkom, ktorý mal na môj vzhľad, dokonca aj keď bol relatívne voľne stiahnutý,“ vysvetlila v roku 2020, píše denník Daily Mail.

„Veľmi ženské krivky, ktoré vytváral, boli odlišné od mojej prirodzenej postavy. Možnosť pretvárať telo bola pre mňa neuveriteľne podmanivá a od tej chvíle som bola na korzetoch závislá,“ uviedla. Vysvetlila, že ich používanie jej spôsobilo zmenu polohy spodných rebier a potvrdila, že to vtedy nebolo bolestivé. „Rebrá sa mi posunuli trochu ďalej od prirodzenej široko rozprestretej orientácie smerom k okrúhlejšej, čím sa vytvoril užší stred tela,“ prezradila a doplnila, že časom vnímala korzety ako pevnú vestu.

@sarahbellestudio The Mystic City Corsets MCC254. To my knowledge, this is the most extreme hourglass available in an off-the-rack corset. It’s designed for tightlacers with some experience, a relatively short torso, and big rib and hip springs. #waisttraining #corset #hourglassfigure ♬ Come Check This (Quickie Edit) - FETISH

Bolesť vraj cítila iba vtedy, keď mali nesprávnu veľkosť a vyvíjali neprimeraný tlak na boky alebo hornú časť trupu. Napriek všetkému ich neprestala používať. „Jediná zmena, ktorú som urobila, je kontrola porcií. Môj príjem kalórií je rovnaký, ale mám ich rozložené rovnomernejšie počas dňa. Dám si malú večeru, aby som mohla v korzete pohodlne spať. V dôsledku toho jem viac na raňajky a menšie porcie počas dňa. Vyžaduje si to trpezlivosť a sebadisciplínu,“ prezradila. Lekár jej vraj povedal, že jej zlozvyk neovplyvňuje jej orgány. „Požiadala som ho, aby sa pozrel na výsledky mojich ročných krvných testov, ktoré som mala predtým, ako som začala s korzetom. Všetko bolo normálne,“ dodala.

Viac o téme: KorzetPásGuinessov rekordSarah Vaeth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu