Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

MIMORIADNE Šokujúce odhalenie v prípade výhražného emailu: VIDEO NAKA zadržala iba 14-ročného mladíka!

Výhražný email na riaditeľstvo základnej školy v Brezne odoslal 14-ročný chlapec Zobraziť galériu (2)
Výhražný email na riaditeľstvo základnej školy v Brezne odoslal 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy. Podozrivý mal v utorok (7. 5.) zaslať na jednu zo základných škôl v okrese Brezno výhražný e-mail o bombe. Informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín. "Aktuálne prebiehajú so zadržaným mladistvým ďalšie nevyhnutné procesné úkony potrebné na zabezpečenie dôkaznej situácie a vyhodnotenie reálnej hrozby," uviedla Hrabovská.

archívne video

Školy sú preverené a bezpečné, polícia varuje pred dôsledkom činov nahlasovania bômb, hoci aj z recesie (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Polícia neskôr informovala, že vyšetrovateľ NAKA obvinil 14-ročného mladíka z okresu Brezno z trestného činu šírenia poplašnej správy. Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného v stredu vo večerných hodinách prepustil, keďže nezistil žiadne dôvody na jeho väzobné stíhanie.

Polícia varuje, že šírenie bombových hrozieb môže byť posudzované aj ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí i doživotný trest. Za šírenie poplašnej správy hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody tri až osem rokov.

Viac o téme: ŠkolaTrestný činNárodná kriminálna agentúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu