Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prieskumník našiel v jaskyni záhadnú kostru: Je to naozaj...? Má strach chytiť ju rúk, pozrite na to

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MONTERREY – Edu Survivencia skúmal jaskyne v Monterrey v Mexiku v chránenej oblasti Cerro de las Mitras, keď v jednej z oblastí objavil drobnú kostru. Verí, že natrafil na záhadného mumifikovaného mimozemšťana. Ľudia na sociálnych sieťach neskrývajú svoje zdesenie.

Oblasť Cerro de las Mitras je obľúbená medzi turistami a môže sa pochváliť nádherným výhľadom na hory a sieťou jaskýň. Survivencia však neskôr narazil na pozostatky zvláštneho tvora. „Bol som dobre skrytý. V jaskyni bola tma a v tej chvíli som na to príliš nemyslel. Teraz to mám v krabici a neodvážim sa toho dotknúť bez rukavíc,“ povedal o objave denníku Mirror. Niekoľko záberov zdieľal aj v príspevku na Facebooku, ktorý získal obrovské množstvo reakcií. Niektorí používatelia uviedli, že mumifikovaná mŕtvola patrí mimozemšťanovi či škriatkovi, zatiaľ čo iní sa domnievali, že ide o mumifikovaný ľudský plod starý niekoľko storočí.

Viacerí však uviedli, že ich objav znepokojil. „Už sa na to nechcem pozerať, mám z toho strach. Nikdy by som sa toho nedotkol, ste taký odvážny,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Vyzerá ako malý vták,“ napísal ďalší. „Je to mimozemské mláďa,“ dodala tretia komentujúca. V ďalšom príspevku Survivencia uviedol, že sa vrátil do jaskyne, aby našiel ďalšie dôkazy.

Jeho objav sa podobá predchádzajúcemu nálezu v púšti Atacama v Čile z roku 2003. Drobnú mŕtvolu, nazvanú Ata, našiel Oscar Muñoz v opustenom kostole. Neskôr ho predal španielskemu podnikateľovi a výskumníkovi Ramónovi Naviovi-Osoriovi Villarovi. Navia-Osorio veril, že kostra pochádza z malej rasy ľudí, ktorí pred mnohými rokmi žili spolu s ľuďmi Aymara v Južnej Amerike. „Boli to veľmi malí ľudia, ktorí žili v jaskyniach a vychádzali von len v noci, preto tie zvláštne mandľové oči. Domorodý priateľ z kmeňa Aymara mi povedal, že tieto bytosti žili so svojimi predkami ešte pred príchodom španielskych osadníkov,“ uviedol pre Mirror.

Ľudia Survivenciov objav tiež prirovnali k podivným múmiám, ktoré minulý rok v septembri predstaviť ufológ Jaime Maussan na mexickom kongrese. Telá boli nájdené v blízkosti starovekých peruánskych Nazca Lines. Mnohí vedci však označili Maussanove múmie za falošné.

Viac o téme: MláďaKostraMimozemšťanMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu