Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pokus o VRAŽDU v kostole! VIDEO Pred pastora predstúpil ozbrojený muž (26): Prikázal mi to Boh, povedal

Bernado Polite (26) mieri pištoľou na pastora Glenna Germanyho počas bohoslužby v kostole Jesus' Dwelling Place Church v North Braddocku.
Bernado Polite (26) mieri pištoľou na pastora Glenna Germanyho počas bohoslužby v kostole Jesus' Dwelling Place Church v North Braddocku. (Zdroj: X/BIGMANSHANE1710)

PITTSURGH – Na predmestí amerického mesta Pittsburgh, štát Pensylvánia, sa v jednom z kostolov odohrala desivá scéna. Počas bohoslužby predstúpil pred pastora neznámy muž a pokúsil sa ho zastreliť. Muži boli od seba len niekoľko metrov. Odohralo sa však niečo nečakanejšie.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Uprostred kázne v nedeľu piateho mája na predmestí amerického Pittsburghu (North Braddock) došlo k nečakanej udalosti, kedy pastor Glenn Germany takmer prišiel o život. Ako informuje BBC, z kamerových záznamov je vidieť, že počas bohoslužby v kostole Jesus' Dwelling Place Church predstúpil pred neho neznámy muž, ktorého neskôr polícia identifikovala ako Bernanda Politeho (26). Ten držal v ruke zbraň a mieril priamo na reverenda. 

K streľbe nedošlo

Polite však nedokázal vystreliť. V okamihu, keď už chcel stlačiť spúšť, sa mu pištoľ zasekla. Tento prekvapivý okamih využil diakon Clarence McCallister, ktorý sa rozbehol smerom k útočníkovi. Keď sa muži do seba pustili, Politemu vypadla z ruky zbraň. Následne bola privolaná polícia a muža zatkla.

Reverend Glenn Germany sa neskôr v rozhovore pre BBC vyjadril, že je presvedčený o tom, že ho zachránil Boh. "Ďakujem ti Bože, že si ma ušetril. Útočník predo mnou už vystrelil. Bolo počuť cvaknutie pištole. Z neznámych dôvodov sa ale v tej chvíli zasekla," priblížil Germany.

Šok počas vyšetrovania 

V rámci vyšetrovania bolo v dome Bernanda Politeho v North Braddocku objavené telo zastreleného muža. Obeť bola identifikovaná ako Derek Polite (†56). Vzťah s Bernandom polícia ešte neoznámila. Prípad bol posunutý vyšetrovateľom z Allegheny. Voči Bernandovi P. zatiaľ nebolo v doterajšom priebehu vyšetrovania vznesené obvinenie z usmrtenia Dereka P.  

Bernanda Politeho si pastor všimol, už keď vošiel do kostola. Usmieval sa na neho, ale predpokladal, že sa ide niekomu vyspovedať. "Namiesto toho podišiel priamo ku mne a vytiahol zbraň. Pred očami som mal hlaveň pištole," priblížil Germany s tým, že keď ho diakon zachránil a polícia Politeho zatkla, ten sa mu za celý incident ospravedlnil. Pri zatýkaní mal mužom zákona povedať, že Boh mu nakázal zastreliť pastora a preto dúfa, že pôjde do väzenia, kde si vyčistí myseľ. 

"Útočník (Polite) zrejme trpí nejakou duševnou chorobou. Povedal mi, že počul v hlave hlasy, ktoré mu radili, aby ma išiel zastreliť," doplnil pastor.

Bernand Polite (26) čelí pokusu o vraždu, pričom sa súbežne vyšetruje aj smrť Dereka Politeho (†56), ktorého telo našla polícia v jeho dome. Prepustenie na kauciu mu zamietli a onedlho ho čaká súdny proces. 

Viac o téme: Pokus o vražduPastorUSAPittsburghKrimiNorth BraddockGlenn GermanyJesus' Dwelling Place ChurchBernando PoliteDerek Polite
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu