Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Nové informácie v prípade úniku VIDEA s atentátnikom! Hamran tvrdí, že polícia už vie, kto ho nakrútil a ako uniklo

Štefan Hamran podľa jeho slov vie, kto stojí za únikom videa s atentátnikom, ktorý hovorí o svojom motíve Zobraziť galériu (3)
Štefan Hamran podľa jeho slov vie, kto stojí za únikom videa s atentátnikom, ktorý hovorí o svojom motíve (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Repro foto Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Bývalý policajný prezident Štefan Hamran vie meno človeka, ktorý stojí za únikom videa s atentátnikom Jurajom Cintulom (71), v ktorom hovorí o svojom motíve útoku na premiéra Roberta Fica. Podľa Hamrana je to údajne príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov, ktorý to video mal posunúť svojim nadradeným. Informoval o tom v pondelok počas tlačovej konferencie.

Uniknuté video

Atentátnik nesúhlasí s politikou vlády (Zdroj: Tip čitateľa )

Označil za veľmi nešťastné, ak predtým, ako začne seriózne vyšetrovanie, je zverejnené video, ktoré podsúva širokej verejnosti "motív tohto nehanebného skutku". Na videu Cintula hovorí, že nesúhlasí s politikou vlády. "Polícia mala urobiť všetky kroky smerujúce k tomu, aby také video neuniklo a nie kroky k tomu, aby sa také video, zrejme účelovo zostrihané, zverejnilo. Niektorí politici sa toho veľmi nešťastným spôsobom vo verejnom priestore chytili a ten motív prezentujú vo verejnom priestore ako hotovú vec. Na to je vyšetrovanie, netreba byť zbrklý, treba byť naozaj zdržanlivý – aj zo strany všetkých politikov – aby to polícia vyšetrila," skonštatoval.

„Meno je známe a už som ho zachytil dokonca aj ja ako bývalý policajný prezident. My máme, bohužiaľ, také informácie, že polícia vie, kto je tá osoba. Je to údajne príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov, ktorý to video mal posunúť svojim nadradeným. Tak sa nečudujem, že to video mohlo uniknúť,“ vyhlásil s tým, že toto meno už koluje, bez bližšieho konkretizovania.

Štefan Hamran
Zobraziť galériu (3)
Štefan Hamran  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa neho je dobré, že NAKA po tom, ako sa zverejnilo to video, zakročila voči tomu konkrétnemu policajtovi. "Zaistila jeho mobilný telefón, v ktorom údajne zaistila veci, ktoré potvrdzovali také konanie, že to odstúpili na úrad inšpekčnej služby," povedal. Považuje za veľmi nešťastné, že sa urobilo množstvo záverov k motívu, čo podľa jeho slov nikdy neprináša nič dobré. Očakáva, že minister vnútra tieto informácie potvrdí alebo vyvráti a príjme adekvátne opatrenia vzhľadom k tomu, ako citlivo všetko aktuálne vníma spoločnosť.

Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vzal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) do vyšetrovacej väzby. Prokurátorka Generálnej prokuratúry navrhovala pre obvineného 71-ročného Juraja Cintulu väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti. Sudca pre prípravné konanie ŠTS tomuto návrhu vyhovel.

ATENTÁT na premiéra: Zábery streľby na Roberta Fica (Zdroj: Profimedia.sk/RTV Prievidza)

Muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Premiéra Fica vážne postrelil po stredajšom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Predseda vlády je hospitalizovaný v banskobystrickej nemocnici.

Viac o téme: AtentátHandlováJuraj Cintulaúnik videa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu