Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kuriózny prípad z Ameriky: Striptérky žalujú svojho bývalého zamestnávateľa! Neuveríte, kvôli čomu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

ALABAMA - Dve tanečníčky zo striptízového klubu v americkej Alabame žalujú svojho bývalého zamestnávateľa za niekoľko údajných porušení, ktoré zahŕňajú aj “socialistický“ systém zdieľania prepitného.

Bývalé tanečníčky v Sammy's Gentlemen's klube v alabamskom Birminghame uviedli, že majitelia klubu im údajne "vnútili socialistický ekonomický systém" tým, že od nich vyžadovali, aby sa o svoje prepitné delili so zamestnancami klubu v rámci "nelegálneho fondu prepitného".

Podľa webovej stránky Fox Business žaloba tvrdí, že ženy mali v spoločnosti štatút takzvaných nezávislých zmluvných partnerov. To okrem iného znamená, že sa na ne nevzťahovali predpisy o minimálnej mzde a nemali nárok na mzdu za nadčasy. S odvolaním sa na americké ministerstvo práce žalobca tiež poukazuje na to, že tento systém sa začína objavovať na čoraz väčšom počte pracovísk v USA.

Kuriózny prípad z Ameriky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettyimages.com)

Okrem toho sa však dve bývalé striptérky sťažujú, že museli spoločnosti platiť určité úplatky, aby tam vôbec mohli pracovať. Išlo o formu "nájomného", ktorého výška závisela od dennej doby a najvyššiu sumu bolo potrebné zaplatiť počas najrušnejších nočných hodín. Okrem samotného klubu je žaloba zameraná aj na ďalších desať zamestnancov a tanečníčky žiadajú odškodné vo výške 100-tisíc dolárov.

Viac o téme: StriptízStiptérkaŽaloba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu