Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Smutné DETAILY samovraždy českého speváka (†71): Mal vážnu DIAGNÓZU, ľahol si na koľaje a...

(Zdroj: Petr Topič / iDNES.cz / Profimedia)

UHŘÍNĚVES - Cez víkend Česko zasiahla mimoriadne smutná správa. Najprv sa písalo o nezvestnosti speváka Miroslava Imricha (†71) z rockovej kapely Abraxas a potom sa potvrdili najväčšie obavy. Spáchal samovraždu na rovnakom mieste, ako Iveta Bartošová (†48). Najnovšie informácie hovoria o tom, že hudobník bojoval s vážnou chorobou. Ľahol si na koľaje a...

V sobotu českými médiami obletela správa o nezvestnosti 71-ročného speváka Miroslava Imricha. Hudobník bol hospitalizovaný v jednej z pražských nemocníc. „Do pátracej akcie po 71-ročnom pacientovi, ktorý odišiel z nemocnice, boli nasadené desiatky policajtov, povolaný bol tiež vrtuľník s termovíziou,“ povedal pre novinky.cz policajný hovorca Richard Hrdina.

No a v nedeľu sa už písalo o jeho smrti. Ako informuje CNN Prima NEWS, spevák bol hospitalizovaný v motolskej nemocnici, odkiaľ odišiel domov. Tam spísal dopis na rozlúčku a vydal sa k železničnej trati medzi pražskou Uhříněvsou a Kolovratmi. V tom čase už zdravotnícke zariadenie kontaktovalo políciu. Než však speváka stihli nájsť, bolo neskoro. 

Ľahol si na koľaje a čakal na prichádzajúci vlak. Podľa denníku Blesk stála za jeho ťažkým rozhodnutím vážna choroba - bojoval vraj s rakovinou v poslednom štádiu. Že práve toto bolo dôvodom, si myslí aj jeho kolega z kapely Slávek Janda. „Prišiel o hlasivky, tým pádom skončil ako spevák. Netvrdím, že to bol hlavný dôvod, ale práve jemu by niečo také stačilo k podobnému rozhodnutiu,“ vyjadril sa pre CNN Prima NEWS.

Viac o téme: Miroslav Imrich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu