Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Štefan Kvietik oslávil úctyhodnú 90-ku: Oslava v nádhernom prostredí a po boku žena jeho života!

Deň so Štefanom Kvietikom na hrade Modrý kameň Zobraziť galériu (28)
Deň so Štefanom Kvietikom na hrade Modrý kameň (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Herecká legenda Štefan Kvietik oslávil na Hrade Modrý Kameň svoje 90. narodeniny. Deň so Štefanom Kvietikom strávil medzi svojimi divákmi so svojou milovanou manželkou Evou.

Pri príležitosti hercovho životného jubilea pripravilo Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek podujatie Deň so Štefanom Kvietikom, ktorý je spojený aj s výstavou „Štefan Kvietik – jednoducho legenda“. Na oslavu prišiel Štefan Kvietik s manželkou Evou, ktorá mu bola ceý život oporou a vernou podporovateľkou. Majú spolu tri deti, dcéry Ľubicu, Ivicu a syna Martina, v hereckým šľapajách však kráča iba vnuk Matúš Kvietik, ktorý aktuálne hviezdi v seriáli Dunaj, k vašim službám. Z oslavy mal Štefan Kvietik veľkú radosť, čo vyjadril aj slovami: "Predovšetkým z môjho úprimného srdca vám veľmi pekne ďakujem za tú neobyčajnú, pre mňa vzácnu chvíľu. Veľmo som sa tešil, že budem medzi vami."

Galéria: Deň so Štefanom Kvietikom na hrade Modrý kameň

Štefan Kvietik je herecká legenda. Patril k silnej hereckej generácii a jeho filmy sú klenoty slovenskej filmovej tvorby. Narodil sa 10. mája 1934 v Dolných Plachtinciach v okrese Veľký Krtíš. Pochádza teda z kraja, ktorý obohatil slovenské herectvo o výnimočných umelcov, ako boli Ctibor Filčík, Július Pántik, či Milan Kňažko. Hoci túžil stať sa lekárom a o hereckej kariére nesníval, na podnet herca Júliusa Pántika sa prihlásil na Vysokú školu múzických umení v Bratislave, kde neskôr pôsobil aj ako pedagóg. Ako jeden z mála sa môže pochváliť, že jeho herecké majstrovstvo cibrili pedagógovia Ján Borodáč, Oľga Borodáčová, Gustáv Valach a Július Pántik, ktorého aj citoval: "To všetko kvôli tomu, aby ste boli lepší herci ako ja", a vlastnými slovami dodal: "To môže povedať len veľký pedagóg".

Štefan Kvietik oslávil uctyhodnú 90-ku: Oslava v nádhernom prostredí a po boku žena jeho života! (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: Štefan KvietikNarodeninyModrý kameň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu