Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

SMUTNÝ osud zosnulej Brejchovej (†77): Takmer UHORELA vo vlastnom byte… Skončila na PSYCHIATRII!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: ČT/Profimedia)

PRAHA - V pondelok ráno Česko a Slovensko zasiahlo hneď niekoľko smutných správ. Zomrel spevák Dušan Grúň (†81), podnikateľ Fedor Flašík (†66) aj česká herečka Hana Brejchová (†77). Práve tá mala mimoriadne smutný osud. V roku 2009 takmer uhorela vo vlastnom byte, skončila na psychiatrii a... Do smrti sa nezmierila so sestrou!

Informáciu o úmrtí Hany Brejchovej potvrdila v pondelok jej neter, herečka Tereza Brodská. „Ja som sa túto smutnú správu dozvedela pred pár dňami od brata. A, bohužiaľ, vám ju môžem len potvrdiť,“ vyjadrila sa pre Blesk.cz. Umelkyňa je dcérou Haninej sestry Jany, s ktorou sa až do svojej smrti nezmierila.

Galéria: Hana Brejchová

Dôvodom ich hádok bol režisér Miloš Forman, ktorý bol manželom Jany a Hanu obsadil do snímok ako Lásky jednej plavovlásky či do Oscarmi oceňovaného Amadea. To však zďaleka nebolo jediné, čo Hanu trápilo. Mala naozaj smutný osud. V roku 2009 prišla o strechu nad hlavou, keď u nej doma z dekoratívnej sviečky vnikol obrovský požiar. 

Škody boli v státisícoch, navyše sa Hana nadýchala dymu, chýbalo teda len málo a v plameňoch mohla uhorieť aj ona. Záchranári ju však stihli vyniesť a s kyslíkovou maskou ju previezli do nemocnice. „Pani Brejchová zostane v nemocnici na pozorovaní. Jej stav nie je vážny, ale utrpela šok a nadýchala sa dymu," prezradilavtedy sestrička z nemocnice. 

V tom čase sa zdalo, že tragédia vyrieši aspoň rodinné vzťahy. Slávnejšia sestra Jana sa vyjadrovala, že nešťastie Hany ju veľmi mrzí a jej dcéra Tereza hovorila o pomoci tete. Zmierenie sa však napokon nekonalo. Hana po šiestich dňoch na Jednotke intenzívnej starostlivosti skončila na psychiatrii v Bohniciach. Domov sa potom už nevrátila - presťahovala sa do opatrovateľského domu, kde aj naposledy vydýchla. Česť jej pamiatke!

Po požiari bytu boli zhorené veci Hany Brejchovej vyhodené na ulici.
Zobraziť galériu (3)
Po požiari bytu boli zhorené veci Hany Brejchovej vyhodené na ulici.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Hana Brejchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu