Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

OTVORENÁ spoveď Anety Pariškovej o RAKOVINE: Šokujúci príznak... Bolo to ako MUČENIE!

Aneta Parišková Zobraziť galériu (2)
Aneta Parišková (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Moderátorke Anete Pariškovej diagnostikovali rakovinu pred 4 rokmi. Aj keď mala viacero príznakov, pripisovala ich len stresovému obdobiu. Teraz ale prehovorila o tom, ako to celé bolo a ako prišla na to, že má rakovinu!

Anete Pariškovej pred 4 rokmi diagnostikovali rakovinu. V otvorenej spovedi pre magazín inVitro opísala ťažké chvíle, detaily i to, ako prišla na to, že niečo nie je v poriadku. Podpísalo sa na nej náročné obdobie... „Vtedy som sa začala cítiť veľmi zle, ale myslela som si, že som len vyčerpaná a vynervovaná. Na strašnú únavu som zvyknutá. No potom prišlo niečo, čo som nikdy predtým nezažila. Neznesiteľné svrbenie celého tela,“ priznala.

Galéria: Moderátorka Aneta Parišková

Nepríjemný pocit ustúpil len vtedy, keď bola vo vode. „Bolo to strašné. Kdesi som čítala, že v Japonsku používali šteklenie ako mučiaci nástroj. Už to chápem. Svrbelo ma úplne všetko od hlavy po päty, ešte aj chodidlá. Bola som do krvi doškriabaná. Niektorí mi hovorili, že to mám určite zo stresu a mám si dať liek na upokojenie, iní, že mám alergiu, nech zmením prací prášok. Nemohla som ani spávať. Svrbenie bolo trochu znesiteľné len keď som ležala vo vani s teplou vodou, ale tam sa zase spať nedá. Keď som si potrebovala trošku zdriemnuť, striedali sa pri mne deti a manžel, sedeli pri vani a kontrolovali ma, aby som sa neutopila,“ prezradila.

Až potom, keď jej navrela žila na krku, ju otec varoval, že niečo naozaj nemusí byť naporiadku a odporučil jej, nech okamžite zájde do nemocnice. Podstúpila všetky vyšetrenia, ktoré odhalili to, o čom nesnívala ani v tom najhoršom sne. Mala veľký nádor v medzihrudi. Keď jej lekárka oznámila smutnú správu, moderátorka musela zostať v nemocnici a podstúpiť operáciu.

OTVORENÁ spoveď Anety Pariškovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram A.P.)

„Po šoku som začala riešiť veci, ako stroj, ako robot. Už počas toho čakania na CT som si urobila povinnosti, vybavila e-maily, dala som pokyny učiteľkám do škôlky, čo a ako treba urobiť. Keď som sa dozvedela diagnózu, šla som na záchod a zatelefenovala som manželovi do Ameriky, čo sa stalo. Zavolala som švagrinej, aby mi doniesla do nemocnice oblečenie, kefku i zubnú pastu a poprosila som ju, aby sa postarala o mojich synov. A potom som sa psychicky zrútila. Na záchode som si poplakala, utrela slzy a išla som na izbu. Operovali ma a odobrali mi vzorku na histológiu hneď nasledujúce ráno,“ pokračovala úprimne. Po tom, ako jej prišli výsledky, jej lekári nasadili liečbu - najsilnejšiu možnú chemoterapiu. Aj keď ju podstupovala, pracovať neprestala. Práca ju totiž robila šťastou. Dnes je moderátorka v remisii, ale stále sa bojí a je v strehu, aby sa zákerná choroba opäť nevrátila. 

Pariškovej spoveď o rakovine: Útrapy nezmizli! TOTO ju ťaží dodnes (Zdroj: NL/Vlado Anjel)

Viac o téme: Aneta Parišková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu