Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mimoriadne dojímavý príbeh: Lucia zomrela iba v 34 rokoch, zúfalý manžel s deťmi prosia o pomoc s hypotékou!

Mladá 34-ročná mamička prišla o život po náhlej chorobe Zobraziť galériu (6)
Mladá 34-ročná mamička prišla o život po náhlej chorobe (Zdroj: Donio.sk)

ZUBROHLAVA – Začiatkom apríla pribudol na fundraisingovej platforme Donio mimoriadne dojímavý príbeh. Lucia, matka dvoch detí, zomrela náhle a nečakane po zdanlivo banálnej chrípke a doma tak zanechala zúfalého manžela, ktorý má problémy splácať hypotéku, dcérku (7) a 5-ročného zdravotne postihnutého syna.

Ako rozpovedal manžel, pomocou fundraisingovej platformy Donio sa snaží vyzbierať finančné prostriedky, ktoré by aspoň na čas zmiernili utrpenie, ktorým si teraz rodina prechádza. Ochorenie a bolesti, ktoré musela prežiť jeho manželka opisuje nasledovne. „Všetko to začalo 4 dni pred jej smrťou obyčajným soplíkom. Cítila, že na ňu ide chrípka alebo angína, nič strašné ako sama povedala. Nekašlala, nesťažovala sa, nemala ani teploty. Až večer pred jej smrťou.“ Potom jej podľa manžela vyskočila teplota na 40 stupňov a kým sa im podarilo ju zraziť, boli až 3 hodiny ráno.

Nočná jazda opitého Slováka v Brne (Zdroj: Facebook/Městská policie Brno, oficiální stránka)

To už si rodina myslela, že mladá mamička je z najhoršieho vonku. Potom sa však začala sťažovať na bolesti v obličkách a tak jej zavolali sanitku. „V nemocnici okolo obeda začala vykašliavať krv a okolo 15:00 ju dali do umelého spánku kvôli bolestiam. Večer o pol 10tej som ju videl zomrieť. Tichý zápal pľúc a celotelový kolaps, sepsa.“

Po mladej 34-ročnej mamičke zostala dcérka (7) a zdravotne postihnutý syn (5)
Zobraziť galériu (6)
Po mladej 34-ročnej mamičke zostala dcérka (7) a zdravotne postihnutý syn (5)  (Zdroj: Donio.sk)

Po mladej mamičke tak zostala jej 7-ročná dcérka, zdravotne postihnutý 5-ročný syn a manžel, ktorý doteraz pracoval na 12 hodinové zmeny, no po smrti manželky a pri synovom ochorení si už prácu nedokáže udržať. K tragédii prispieva aj skutočnosť, že z nového domčeka, do ktorého sa nasťahovali iba pred 3 mesiacmi sa nestihli ani tešiť. Manželovi tak zostala na krku hypotéka, ktorú s vdoveckým dôchodkom vo výške 465 eur nedokáže splácať.

Prosí tak všetkých dobrých ľudí, aby im pomohli preklenúť už tak ťažké obdobie pre obe detičky a nemuseli sa po strate ich milovanej matky ešte aj sťahovať. Potom si plánuje Karol nájsť takú prácu, aby dokázal skĺbiť starostlivosť o deti a prácu a zabezpečil deťom domov.

Viac o téme: ZbierkaZápal pľúcDonio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu