Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tlačovka k RTVS sa zvrhla na cirkus! Urážky, hádky aj obvinenia: Danko žiada ospravedlnenie za slová o debilovi

Andrej Danko počas tlačovej konferencie
Andrej Danko počas tlačovej konferencie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Dnešnú tlačovú konferenciu k návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase narušil incident. Neznámy muž, ktorý podľa všetkého nie je novinárom, počas prejavu podpredsedu NR SR Andreja Danka (SNS) na neho vykríkol, že je "debil". Líder SNS to nenechal len tak a počas tlačovky neváhal prejaviť emócie.

Zostrih

Incident počas tlačovej konferencie, kde na Danka niekto vykríkol vulgarizmus (Zdroj: Topky)

Na Danka počas jeho prejavu, že prečo sa nikto nepýta súčasného generálneho riaditeľa RTVS Ľuboš Machaja, kedy v televízii "odstrihne parazitov, ktorí majú externé kamery a vyrábajú relácie", niekto zo zúčastených vykríkol "debil". "Tu si nejaký človek dovolí mi povedať debil," zareagoval Danko a opýtal sa ho, akú externú firmu zastupuje.

Dankovi to nedalo a neskôr počas tlačovej konferencie ešte raz vystúpil a opäť sa vyjadril k incidentu. Znova sa neznámeho muža opýtal, ako sa volá a z akého média je, na čo mu muž odpovedal, že nie je zástupca médií. "Predstavte si, že Andrej Danko urobí tlačovku a vám, zástupcom médií, budem nadávať. Urobíte škandál," vyhlásil líder SNS. Poslanec Igor Matovič (Slovensko) označil neznámeho muža na sociálnej sieti za umelca. Danko žiada za slová o debilovi ospravedlnenie.

Známy slovenský komentátor a spisovateľ Arpád Soltész zverejnil na sociálnej sieti fotku muža, ktorý na Danka vykrikoval vulgarizmy. "Netuším, kto je tento občiansky hyperaktivista, ale novinár podľa všetkého nie je," uviedol s tým, že počas tlačovky bol "sprostý na účet novinárov". "Novinári nechodia na tlačovky politikov, aby im tam nadávali. Chodia klásť otázky. Mohol sa predstaviť a povedať, že nie je zo žiadneho média. Síce by tým kultúra jeho "počinu" nijako nestúpla, ale aspoň by sa dal rešpektovať ako akt občianskeho vzdoru," dodal.

Viac o téme: NadávanieVulgarizmyAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu