Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Za zmrzlinu si tento rok poriadne priplatíme: Ceny v Chorvátsku ešte nikdy neboli vyššie, TOĽKOTO za kopček!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

ZÁHREB – Ceny zmrzliny v obľúbenej dovolenkovej destinácii opäť vzrástli. Kým minulé leto stál kopček zmrzliny v Chorvátsku približne tri eurá, tento rok ho niektoré cukrárne ponúkajú za štyri eurá. Táto zmena neteší turistov, ale ani miestnych.

archívne video

Pred bratislavskou zmrzlinárňou sa tvorili obrovské rady (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako informuje portál Dnevno.hr, cena zmrzliny oproti minulému roku opäť stúpla. V niektorých obľúbených turistických destináciách, ako je napríklad Split, tak za kopček zmrzliny zaplatíte 3,90 eur. „Myslím si, že zmrzlina zdražela ako čokoľvek iné, vidíte, čo nám prinieslo euro,“ povedal domáci Mario zo Splitu pre portál Dnevnik.hu. Nie všetci turisti sú ochotní zaplatiť toľko peňazí za obľúbený letný dezert. „Povedal by som, že je to drahé. Za dva kopčeky sme zaplatili 4 eurá a 50 centov. Cítime sa ako v meste, kde si turisti musia priplatiť,“ poznamenal Lukas z Rakúska.

Za zmrzlinu si tento
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ceny stúpajú aj inde

Zdá sa však, že rastúce ceny zmrzlín sa týkajú aj iných krajín. V Benátkach napríklad za kopček zmrzliny zaplatíte 4,50 eur. Ako píše portál Fenix-magazin.de, po zavedení eura v Nemecku sa aj v tejto krajiny zdvihli ceny za. Už dávno je známe, že najdrahšia zmrzlina je v Mníchove. Za kopček zmrzliny tu zaplatíte v priemere 2,12 eura.

Chorvátsky bývalý minister financií Boris Lalovac varoval, že ceny v Chorvátsku zvyčajne v lete stúpajú kvôli turistickej sezóne. Rovnaký scenár sa podľa jeho slov mohol odohrať aj v Nemecku, keďže v júni začínajú majstrovstvá Európy vo futbale, ktoré bude hostiť Nemecko.

Viac o téme: CenyZmrzlinaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu