Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Britský súd vyriekol verdikt s hroznými následkami pre ich bábätko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Londýnsky najvyšší súd v utorok proti vôli rodičov povolil odpojenie osemmesačného Charlieho Garda od prístrojov, ktoré ho udržiavali pri živote. Dojča trpí vzácnou vrodenou mitochondriálnou poruchou, ktorá spôsobuje postupné ochabovanie svalstva a poškodenie mozgu, informovala televízia ITV.

Hrozná smrť dieťatka na eskalátore: VIDEO Žene sa zachytilo oblečenie a nastalo

Lekári z londýnskej nemocnice Great Ormond Street Hospital tvrdia, že je v najlepšom Charlieho záujme ukončenie podpory životných funkcií a uvedenie chlapca do režimu paliatívnej starostlivosti.

Keď súd oznamoval svoje rozhodnutie, v ktorom sa po trojdňovej analýze a návšteve dieťaťa v nemocnici postavil na stranu lekárov, sieňou zaznel výkrik "nie".

Rodičia Charlieho, Chris Gard a Connie Yatesová, sú podľa ich právnej zástupkyne Laury Hobeyovej-Hamsherovej verdiktom "zdrvení".

Rodičia, ktorí žijú v západnom Londýne, usilovali o povolenie previezť svoje dieťa na liečenie do USA a za tým účelom sa im podarilo vybrať v zbierke vyše milión libier.

Sudca sa ale postavil proti ich prianiu. Rozhodnutie vraj urobil s ťažkým srdcom, ale je úplne presvedčený o tom, čo je v najlepšom záujme Charlieho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu