Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slovák obeťou škaredého podvodu v Británii: Tomášovi vynadali do sku***synov a poslali ho domov

Tomáš prišiel o peniaze a nemá ani objektív Zobraziť galériu (3)
Tomáš prišiel o peniaze a nemá ani objektív (Zdroj: Facebook)

GRANTHAM - Slovák žijúci v Anglicku sa stal obeťou nechutného podvodu po tom, ako chcel na internete kúpiť vybavenie pre svoj fotoaparát. Vopred zaplatil a čakal na svoj tovar. No dočkal sa jedine arogantného e-mailu od predávajúceho, navyše s nechutnou poznámkou týkajúcou sa národnej príslušnosti.

Tomáš, ktorý so svojou rodinou už dlhé roky žije vo Veľkej Británii, je vášnivým fotografom. Cez facebookovú skupinu Buy, Sell and Trade UK Photography and Video Equipment si zakúpil nový objektív, za ktorý zaplatil 135 libier (158 eur). Keď sa predajcu opýtal, kedy mu ho pošle, dostal nečakanú a veľmi nepríjemnú odpoveď. Doslova mu odpísal: "Ty sk**vysyn, bol si podvedený. Zabudni na to, že dostaneš svoje peniaze späť. Vypadni z mojej krajiny a vráť sa tam, odkiaľ si prišiel. Tomáš, ďakujem za 135 libier, dnes si za ne kúpim kokaín." 

Slovák obeťou škaredého podvodu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Oklamaný Slovák kontaktoval políciu a teraz sa prostredníctvom služby PayPal, cez ktorú platil, snaží získať svoje peniaze späť, píše denník Daily Mail na svojom webe. Zároveň varoval ostatných členov skupiny, aby podvodníkovi nenaleteli tak, ako on. Tí sa mu zas na oplátku ospravedlnili za svojho drzého rodáka. "Ospravedlňujem sa za tohto rasistického chrapúňa, ktorý žije v našej krajine. Máš rovnaké právo byť na tejto stránke než ktokoľvek iný," napísal jeden z nich. 

Slovák obeťou škaredého podvodu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Či ešte Tomáš niekedy uvidí svoje peniaze alebo nebodaj samotný objektív, je vo hviezdach. Polícia však v tejto súvislosti upozorňuje, že pri nákupoch online treba byť stále opatrný. "Ak sa stanete obeťou podvodu, najväčším problémom je, že prakticky nemáte žiadnu istotu, že ešte niekedy uvidíte svoj tovar či peniaze. Rovnako stále hrozí aj riziko, že podvodníci vám ukradnú identitu a budú vo vašom mene nakupovať ďalší tovar alebo vám rovno ukradnú peniaze z vašich účtov," uviedol hovorca britského Národného centra pre pre hlásenie trestných činov súvisiacich s online aktivitou, Action Fraud. 

Viac o téme: Podvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu