Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Supermame došiel benzín a skončila v lese: Prežila neskutočné veci, musela tam rodiť!

Amber prežila neskutočné veci.
Amber prežila neskutočné veci. (Zdroj: YouTube)

SACRAMENTO - Matka dokáže pre svoje dieťa urobiť takmer čokoľvek. Ameriku zasiahol príbeh Amber Pangbornovej (35), ktorá síce takmer podpálila les, za to však porodila zdravé dievčatko úplne bez pomoci a ešte ho aj ochránila pred hmyzom a včelami. Rozhodne si zaslúži označenie supermatka, hlavne preto, ako dokázala čeliť nepriazni osudu!

Amber sa v ten osudný deň rozhodla ísť do práce skratkou, ktorú až tak dobre nepoznala. Mala totiž málo benzínu, tak si chcela cestu čo najviac skrátiť. Akosi to však vypálilo naopak a uprostred les v severnej Kalifornii ostala zaseknutá. Nebol tam, samozrejme, telefónny signál. K tomu všetkému prišli kontrakcie, uvádza webstránka Metro.co.uk.

A tak Amber porodila  zdravú dcérku, ktorú sa rozhodla pomenovať Marisa. Ako sa však stmievali, čerstvú matku s novorodencom začali obťažovať komáre a včely. „Myslela som si, že umriem. Nebol tam žiaden signál. Nebolo tam vôbec nič,“ priznala. Rozhodla sa, že založí oheň, aby sa ochránili a zároveň pritiahli niečiu pozornosť. Ten sa však vymkol spod kontroly.

„Celá strana kopca sa chytila. Pozerala som sa na Marisu a hovorila si, "Myslím, že maminka spôsobila lesný požiar",“ opisuje strastiplné chvíle Amber. Tento plán našťastie vyšiel, oheň upútal pátračov. Horská služba vyslala do tejto oblasti vrtuľník, informovali Amberinho manžela a zaistili vyčerpanej matke okamžitú zdravotnú starostlivosť. „Naše myšlienky a priania budú aj naďalej s matkou a jej dieťatkom,“ povedal hovorca záchranárov.

Viac o téme: PôrodHrdinaSupermatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu