Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mama sa s dcérou a jej kamarátkami ubytovala v Airbnb: Netušili, aké nebezpečenstvo na ne číha, až kým...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KENTUCKY – Mamička sa spolu so svojou matkou, dospievajúcou dcérou a jej kamarátkami ubytovala v dome, ktorý majiteľ ponúkal prostredníctvom Airbnb. Ich výlet však mohol dopadnúť hrôzostrašne. Ukázalo sa, že niekto vedel, že v dome budú mladistvé dievčatá a chystal sa ich uniesť.

Vo štvrtok 11. apríla sa Laura Schillingová spolu so svojou mamou, dospievajúcou dcérou a jej tromi kamarátkami vybrali na výlet do Lexingtonu v Kentucky. Spoločne boli ubytované v dome, ktorý si rezervovali prostredníctvom Airbnb. Ako ale Laura vysvetlila v príspevku na Facebooku, ich víkendový pobyt sa razom zmenil na nočnú moru. Od chvíle, keď sa ubytovali, mali pocit, že niečo nie je v poriadku, pretože predné dvere boli dokorán otvorené. „Išla som dnu s vedomím, že na základe fotiek je to ten správny dom, ale mala som silné pochybnosti, že v dome môže niekto byť,“ uviedla.

Okamžite dôkladne skontrolovala všetky dvere, skrine a priestor pod posteľami. Predtým, ako do domu pustila svoju dcéru a ostatných členov skupinky, skontrolovala aj okná a uistila sa, že sú všetky zatvorené. „Na druhý deň sme odišli a vrátili sme sa. Zistili sme, že niekto bol v dome. Vedeli sme, že tam niekto bol, pretože západka na predných dverách bola odomknutá. Naším jediným miestom vstupu alebo výstupu boli garážové dvere,“ priblížila Laura. Predpokladala však, že do domu vošiel len majiteľ, ktorý nehnuteľnosť ponúkal prostredníctvom Airbnb.

Bohužiaľ, po večeri a návrate domov jedno z dievčat Laure povedalo, že okno v jej izbe je otvorené. Laura spolu so svojou mamou skontrolovali celý dom a zistili, že okná vo všetkých spálňach a kuchyni boli otvorené a rozbité. Keď sa vrátila k pôvodnému otvorenému oknu, Laura zistila, že niekto odstránil aj ochrannú mrežu, a keď okno úplne otvorila, videla cez ulicu stojace auto so zatemnenými sklami. Akonáhle sa vyklonila z okna, auto okamžite vyštartovalo preč.

Laura neváhala a zavolala políciu. Policajti potvrdili, že skupinka môže byť v nebezpečenstve a poradili im, aby z domu odišli. Podľa ich slov sa totiž ľudia v podozrivom aute znova vrátia. „Policajt bol presvedčený o tom, že všetko bolo pripravené na to, aby niekto v tú noc uniesol dievčatá. Všetko mohlo byť inak. Mohli sme sa zobudiť na druhý deň ráno a nechcem ani pomyslieť na to, ako by vyzeral môj život,“ napísala Laura v príspevku. „Povedala som dievčatám, aby vždy dôverovali svojim inštinktom, keď cítia, že niečo nie je v poriadku. Keby si nevšimli to prasknuté okno... Keby si pomysleli, že to nie je veľký problém a išli spať... Ale nevšimli si to,“ dodala.

Laura kontaktovala hostiteľa a informovala ho o incidente a zároveň sa skontaktovala s Airbnb – službou sprostredkujúcou prenájom ubytovania. Hovorca Airbnb pre portál Unilad uviedol, že podobné hlásenie berú vážne. Okrem toho je firma v kontakte s Laurou a poskytli jej plnú náhradu ubytovania a ďalšiu podporu.

Viac o téme: MatkaVýletAirbnbDcéraúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu