Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Milióny ľudí sa tešia zo slovenskej aplikácie: Nepočujúce deti už nebudú musieť žiť v izolácii!

Slovenská aplikácia je prvou, vďaka ktorej sa môže každý naučiť znakovú reč.
Slovenská aplikácia je prvou, vďaka ktorej sa môže každý naučiť znakovú reč. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Každý dvadsiaty človek na svete trpí stratou sluchu, čo je približne 360 miliónov ľudí. Presne pre nich talentovaní slovenskí programátori vymysleli aplikáciu menom Just In Sign, vďaka ktorej sa budete môcť rýchlo naučiť komunikovať aj s nepočujúcimi ľuďmi. Môžete sa učiť v reálnom čase.

Ide o prvú aplikáciu, ktorá vás naučí medzinárodnú znakovú reč, a to rôznymi spôsobmi a tempom. Môžete sa naučiť lekcie od pokročilých obchodných transakcií až po jednoduché znaky pre počasie. Zároveň sa pri tom dá aj zabaviť, máte možnosť súperiť s priateľmi, kto sa gestá naučí rýchlejšie alebo lepšie.

Na konci lekcií sú testy, v ktorých za zlé odpovede strácate srdiečka, niečo ako životy. V tejto Slovákmi vytvorenej aplikácii je už nahratých viac ako 3000 znakov. Tvorcom môžete neustále zasielať aj spätnú väzbu, či dokonca návrhy na vylepšenie či spresnenie jazyka. Využívaním tejto aplikácie robíte krok smerom k hendikepovaným spoluobčanom, najmä k deťom. Približne 1-5 z každých 1000 novorodencov sa narodí bez sluchu, s poškodením sluchu, alebo sa u nich v skorom detstve vyvinie strata sluchu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu