Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tvrdá rana pre rodiny obetí strateného boeingu: Údajne ho zostrelila armáda!

Malajzijský boeing a americké bojové lietadlo
Malajzijský boeing a americké bojové lietadlo (Zdroj: foto: archiv)

LONDÝN - - Svetom otriasa nová šokujúca správa a o zmiznutom malajzijskom boeingu. Omylom ho zostrelili vojaci. Už niekoľkotýždňové náročné pátranie po malajzijskom lietadle, ktoré sa zrútilo do Indického oceána, môže byť len zásterkou. Má zakrývať skutočnosť, že bolo omylom zostrelené počas vojenského cvičenia. Hovorí o tom nová kniha britského autora Nigela Cawthornea s názvom Flight MH370: The Mystery (Let MH370: Záhada).

Kniha sa usiluje vrhnúť nový pohľad na záhadu lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré zmizlo 8. marca tohto roku na trase z Kuala Lumpur do Pekingu. Na palube bolo 239 ľudí.
 
Nigel Cawthorne už napísal okolo 150 kníh a považuje sa za najviac publikovaného žijúceho britského autora. Prichádza v skutku so zaujímavou myšlienkou, ktorou je, že lietadlo bolo omylom zostrelené počas americko - thajského vojenského cvičenia. Svoju myšlienku rozvíja do detailov. Podľa neho bola táto chyba umlčaná, pretože sa úrady obávali  možných odvetných útokov. Podľa autora to, že po stratenom lietadle rozpútali pátraciu akciu, bola len zásterka, ktorou chceli realitu zamaskovať.

Ako informuje news.com.au, pozostalí sú v šoku. Autor je presvedčený, že sa nikdy nedozvedia, čo sa v skutočnosti stalo. Podľa neho je za katastrofou obrovské ľudské zlyhanie.

Základom pre napísanie knihy bolo pre autora očité svedectvo zamestnanca novozélandskej ropnej plošiny Mikea McKaya. Ten tvrdí, že videl v deň nešťastia 8. marca na nebi ohnivú guľu. Skoro ráno pracoval na plošine v Juhočínskom mori a spozoroval desivý záblesk. „Pracovník na ropnej plošine videl v blízkosti vojenského cvičenia americkej a thajskej armády horiace lietadlo. A to práve v čase, keď sa vypli jeho komunikačné prístroje,“ hovorí autor. A dodáva, že obe krajiny poslali pátracie tímy, ale úplne opačným smerom, aby nehodu zamaskovali.

Autor vo svojej knihe ale nijako nerieši, čo sa mohlo stať s troskami lietadla, ktoré sa doteraz nepodarilo objaviť.

Knihu s týmto námetom píše podľa médií už aj americká autorka Christine Negroniová, ktorá napísala knihu Deadly Departure o lete TWA 800. Ten sa zrútil  v roku 1996 do Atlantického oceánu. Zahynulo všetkých 230 osôb na palube. O nezvestnom lietadle malajzijskej spoločnosti sa už natáča aj film The Vanishing Act, v kinách by mohol byť v priebehu niekoľkých mesiacov.

Trailer k pripravovanému filmu o zmiznutom malajzijskom lietadle

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu