Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveriteľné: Muž vyfotografoval svetelný "portál" do neba!

Úkaz bolo vidieť z niekoľkých desiatok kilometrov Zobraziť galériu (2)
Úkaz bolo vidieť z niekoľkých desiatok kilometrov (Zdroj: Rick Stankiewicz)

HEARST/BRATISLAVA - Červený svetelný stĺp vyzerá, ako keby svietil na zem priamo z vesmíru. Tento desivý úkaz, ktorý sa dal pozorovať pri kanadskom mieste Hearst, hneď vedľa diaľnice, osviežil cestu prechádzajúcim motoristom a vytvoril pre nich nádherné divadlo.

Rick Stankiewicz (55), ktorý "portál" vyfotografoval počas cesty na rybačku, sa priznal, že niečo také uzrieť bolo strašidelné a krásne zároveň. "Moja prvá reakcia bola, že to musí byť blízke stretnutie tretieho druhu - bolo to tak presvedčivé," spomína na svoj zážitok dôchodca z Ontária. "Videl som niekoľko takýchto stĺpov aj predtým, ale tento vyzeral byť najvýraznejší a najfarebnejší," dodal.

Sci-fi fanatici, ktorí dúfali, že ide o dôkaz mimozemského života, však zostali sklamaní. Tento jav sa dá vedecky veľmi ľahko vysvetliť. Ide o vizuálny fenomén vytvorený odrazom slnečného sveta od kryštálikov ľadu v horných vrstvách atmosféry.

Väčšinou k nemu dochádza tesne po západe slnka alebo jeho východe, ale je možné ho pozorovať na ktoromkoľvek mieste na svete, pokým sú vhodné atmosférické podmienky.

 

Kontrast tmavej oblohy a jasnočerveného svetla vytvárali až apokalyptický dojem

Neuveriteľné: Muž vyfotografoval svetelný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Rick Stankiewicz)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu